ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ -
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πραγματοποίηση 2ης Πολυθεματικής Ημερίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
 
Πολυθεματική Ημερίδα με θέμα:
«Κρίσιμες καταστάσεις στην υγεία & την ασφάλεια.
Ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας. Δράσεις-Συνεργασίες»
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, η 2η πολυθεματική ημερίδα του Κεντρικού Ιατρείου Αθηνών της Διεύθυνσης Υγειονομικού της Ελληνικής Αστυνομίας, με θέμα: «Κρίσιμες Καταστάσεις για την Υγεία & την Ασφάλεια. Ο Ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας. Δράσεις-Συνεργασίες».
Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα της Υγείας.
Στην ημερίδα συμμετείχαν με εισηγήσεις ο Διευθυντής του Κεντρικού Ιατρείου Αθηνών, Ταξίαρχος (ΥΓ) Αθανάσιος Μπαδέκας, εξειδικευμένοι γιατροί της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων και της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.
Ειδικότερα, οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν ήταν:
  • Αναδυόμενα Λοιμώδη Νοσήματα.
  • Νέες μορφές τρομοκρατίας – Αναγνώριση θυμάτων.
  • Τραυματισμών από πυροβόλα όπλα – Εκρήξεις.
  • Τροχαία ατυχήματα.
  • Ψυχικά προβλήματα στο ένστολο προσωπικό.
Στην Ημερίδα παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος (ΥΓ) Ηλίας Μαλεβίτης.
Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Υποναύαρχος (ΥΙ) Αναστάσιος Σπανός, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Ταξίαρχος (ΥΙ) Δημήτριος Χατζηγεωργίου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αρχιπύραρχος (ΥΙ) Απόστολος Σταμάτης, η Πλοίαρχος (ΥΙ) Χριστίνα Μπόρα της Υπηρεσίας Υγειονομικού του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος, ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, Ανδρέας Βέλλιος και ο Πρόεδρος φίλων Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, Συμεών Παληός.
Παρέστησαν ακόμα ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο βοηθός Προϊσταμένου Επιτελείου, Ταξίαρχος Γεώργιος Τηλελής, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Παπαπροδρόμου, καθώς και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών Ενώσεων.
Στο πλαίσιο της Ημερίδας αναδείχθηκε το υψηλό επίπεδο και η εξειδικευμένη επιστημονική κατάρτιση του υγειονομικού προσωπικού του Σώματος και οι εποικοδομητικές συνεργασίες που αναπτύσσει με άλλους ιατρικούς φορείς, κατά την εκπλήρωση της αποστολής του.
 
DSC 4503  DSC 4523    DSC 4499DSC 4552
 
DSC 4534  DSC 4540  DSC 4544  DSC 4563
 
DSC 4565  DSC 4572  DSC 4575  DSC 4586
 
DSC 4703  DSC 4520  DSC 4426   DSC 4469