Πληροφορίες: 2103482333, Ιατρείο Επιφ/κής: 2103482420, Γραφείο Διαχείρισης Ασθενών: 2103482477.

Main menu

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτικής

Κάθε χρόνο εορτάζεται από όλους τους νοσηλευτές παγκοσμίως στις 12 Μαίου η μέρα Νοσηλευτικής αφιερωμένη σε όλους τους νοσηλευτές και το έργο τους το οποίο έχει αποδέκτη τον κάθε ασθενή.Ο λόγος για τον οποίο έχει επιλεγεί αυτή η ημερομηνία είναι προς τιμή της ιδρύτριας της επιστήμης της νοσηλευτικής, της Αγγλίδας Florence Nightingale η οποία το 1860 στην διάρκεια του Κριμαικού πολέμου εφήρμοσε για πρώτη φορά νοσηλευτικές πρακτικές στους τραυματισμένους στρατιώτες και έβαλε τις βάσεις αυτής της επιστήμης παγκοσμίως.Η 12η Μαίου ήταν η γενέθλιος ημέρα της.
Στον εορτασμό που εγινε στις 12 Μαιου στο 401Γ.Σ.Ν. παρευρέθησαν νοσηλευτές από όλα τα ένστολα σώματα και οι επικεφαλής των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (Ε.Κ.Π.Α και ΠΑ.Δ.Α) στα οποία υπάρχουν πανεπιστημιακά νοσηλευτικά τμήματα 4ετούς φοιτήσεως και προγράμματα μεταπτυχιακής και διδακτορικής ακαδημαϊκής δραστηριότητας.
Την Δ/νση Υγειονομικού και το Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών εκπροσώπησαν  η Υπαστυνόμος Α΄(ΕΚ) Νοσηλευτικής ,Δήμου Αννα και η Υπαστυνόμος Α΄(ΕΚ) Νοσηλευτικής,  Πολίτη Ερασμία. 
 
επιστροφή στην κορυφή