Πληροφορίες: 2103482333, Ιατρείο Επιφ/κής: 2103482420, Γραφείο Διαχείρισης Ασθενών: 2103482477.

Main menu
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ   ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ονοματεπώνυμο: Χρήστος ΚΑΛΥΒΑΣ του Ταξιάρχη

Ψυχολόγος MSc

Έτος Γέννησης: 1966

Εθνικότητα: Ελληνική

Τηλέφωνα : 210-3482362 & 6936501321

Διεύθυνση : Πειραιώς 153– Αθήνα

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

-Το έτος 1984 εισήλθα στην Ελληνική Αστυνομία.

-Το έτος 1988 αποφοίτησα από τη Σχολή Αξιωματικών με το βαθμό του Υπαστυνόμου Β΄.

 

-Το έτος 1998 μετατάχθηκα στην Υγειονομική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας με την ειδικότητα του Ψυχολόγου όπου υπηρετώ μέχρι σήμερα και κατέχω τον βαθμό του Ταξίαρχου Υγειονομικού - Ειδικών καθηκόντων,

 

-Είμαι πτυχιούχος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών του Τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας με ειδίκευση στην Ψυχολογία στο οποίο εισήλθα μετά από κατατακτήριες εξετάσεις το 1992. Απέκτησα το σχετικό Πτυχίο, στις 15-12-1995 με βαθμό Πτυχίου «Λίαν Καλώς».

-Είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Νοσηλευτικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Διαχείριση Κρίσεων, Μαζικών Καταστροφών & Επειγουσών Καταστάσεων» με κατεύθυνση «Επείγουσα Φροντίδα Υγείας». Απέκτησα τον σχετικό τίτλο στις 10-07-2013 με βαθμό «Άριστα». Τίτλος Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας:                       «Μέθοδοι Επιλογής Προσωπικού στην Ελληνικής Αστυνομία: Κριτική Αξιολόγηση».

 

-Από 1-12-1993 έως τις 17-12-1997, ασκήθηκα στην Κλινική Ψυχολογία στις Κλινικές του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών «Δρομοκαΐτειο»: Βενιζέλειο, Σεβαστοπούλειο, καθώς και στο Κέντρο Ψυχοθεραπειών και στο Τμήμα Οξέων Περιστατικών – Βραχείας Νοσηλείας του ιδίου Νοσοκομείου.                  Χορήγηση ψυχομετρικών δοκιμασιών.

-Είμαι κάτοχος Πιστοποιητικού αποφοίτησης από το Ετήσιο Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ), της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ). Στις 12 Ιουλίου 2016, απέκτησα το σχετικό Πιστοποιητικό με βαθμό «Άριστα». Τίτλος Πτυχιακής Εργασίας: «Η έννοια της αυτοσυμπόνιας και η αξιοποίησή της στο θεσμό της συμβουλευτικής και του επαγγελματικού προσανατολισμού».

-Από το εκπαιδευτικό έτος 2011 έως και το 2017, συμμετείχα ως εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης – διαλέκτης στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Κλινική Ψυχολογία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

-Είμαι κάτοχος της υπ’αριθμ.11940/24-6-2015 Βεβαίωσης που εκδόθηκε από την Περιφέρεια Αττικής / Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας/Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας /Τμήμα Υπηρεσιών και Επαγγελμάτων Υγείας. Σύμφωνα με τη Βεβαίωση αυτή πληρώ όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για την άσκηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου σε όλη την Επικράτεια.

 

-Με την υπ’αριθμ. 236751/12/8-β΄ από 26/04/2017, Διαταγή του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας /Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρωπίνου Δυναμικού/ Τμήμα Αξιωματικών/Γραφείο 3ο, μου παρέχεται από τον κ. Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, η άδεια για άσκηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου ιδιωτικά.

                                                                                                                                                                

- Είμαι μέλος στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία        «ΑΔΙΣΕ», , (Ακαδημία Δικανικής Ιατρικής και Συναφών Επιστημών).

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

-Έχω διατελέσει επί σειρά ετών από το 1996, πρόεδρος της Επιτροπής Ψυχομετρικής Δοκιμασίας για την επιλογή Υποψηφίων στις Αστυνομικές Σχολές.

-Από το έτος 2001 είμαι μέλος της Ομάδας Ψυχολογικής Υποστήριξης της Ελληνικής Αστυνομίας, για άτομα που έχουν υποστεί έντονα και βίαια ψυχοτραυματικά γεγονότα, καθώς και για τα μέλη των οικογενειών τους.

-Συμμετείχα στο Επιχειρησιακό Σχέδιο «Διοικητική Μέριμνα» που εφαρμόσθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, για την ψυχολογική υποστήριξη του προσωπικού της.

-Συμμετείχα στο «Επιχειρησιακό Σχέδιο Διαπραγματεύσεων για την συμμετοχή Ψυχολόγων στις ομάδες Διαπραγματευτών για την Ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004».

-Από το έτος 2009 μέχρι και σήμερα, είμαι τακτικό μέλος στην «Ειδική Επιτροπή Ψυχομετρικών Δοκιμασιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής που αφορά στον έλεγχο καταλληλότητας των Αστυνομικών να φέρουν όπλο».

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

-Έχω παρακολουθήσει τα ακόλουθα Εκπαιδευτικά Προγράμματα:

 

-Το διετές «Σεμινάριο Βραχείας Ψυχοδυναμικής Ψυχοθεραπείας» κατά τα εκπαιδευτικά έτη 1996 – 1998, που διοργάνωσε η Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

-Το «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Κέντρου Ψυχοθεραπειών» από τον Νοέμβριο του 1996 έως τον Ιούνιο του 1999, του Δρομοκαϊτείου Νοσοκομείου Αττικής.

-Τα εκπαιδευτικά μαθήματα της Επιστημονικής Επιτροπής του Δρομοκαϊτείου Νοσοκομείου στην «Κλινική Ψυχιατρική και Ψυχοφαρμακολογία», από τον Οκτώβριο του 1998 έως τον Ιούνιο του 1999.

 

-Εκπαιδεύτηκα από την ScotlandYard (U.K) στις «Διαπραγματεύσεις Κρίσεων» το έτος 2004 και εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων,

-Το πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας» που οργανώθηκε από τη Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, King’sCollegeHospital, SectionofPrimaryCareMentalHealth, την Εταιρεία Προληπτικής Ψυχιατρικής, τον Τομέα Προληπτικής Ψυχιατρικής της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Εταιρείας και το Educational Trust for Health  Improvement through Cognitive Strategies.

Το πρόγραμμα αποσκοπούσε στην Εκπαίδευση Εκπαιδευτών και διήρκεσε από τον Φεβρουάριο 2003 μέχρι τον Ιούνιο 2004 (176 ώρες). Είχε ως στόχο: α) την εκπαίδευση στην μεθοδολογία πρόληψης της ψυχικής νόσου και προαγωγής της ψυχικής υγείας, β) την καταπολέμηση του στίγματος και γ) την εκπαίδευση στις μεθόδους και τις δομές της κοινωνικής επανένταξης των ασθενών που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές.

 

-Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Προαγωγής Ψυχικής Υγείας με τίτλο:

«Εκπαίδευση Αξιωματικών Υγειονομικού της Ελληνικής Αστυνομίας στην επιλογή Αστυνομικού προσωπικού που φέρει οπλισμό: Πρόβλεψη επιθετικότητας αυτοκτονικής συμπεριφοράς με ψυχομετρικές μεθόδους και συνέντευξη». Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διήρκεσε 72 ώρες (Νοέμβριος 2004 – Απρίλιος 2005) και διοργανώθηκε από τη Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, το InstituteofPsychiatry, King’sCollege, SectionofPrimaryCareMentalHealth, London, και το EducationalTrustforHealthImprovementthroughCognitiveStrategies (E.T.H.I.C.S), London.

-Σεμινάριο στην «Κλινική Ψυχοπαθολογία» της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνολικής διάρκειας 63 ωρών σε 21 τρίωρες δεκαπενθήμερες συνεδρίες από τον Οκτώβριο 2005 έως και τον Ιούνιο 2006.

 

-Σεμινάριο με θέμα: «Φιλοσοφία και Μεθοδολογία Ψυχιατρικής, Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας» της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνολικής διάρκειας 48 ωρών σε 16 τρίωρες δεκαπενθήμερες συνεδρίες από το Νοέμβριο 2005 έως και τον Ιούνιο 2006.

-Σεμινάριο (διάρκειας 21 ωρών) που οργάνωσε η ISONPSYCHOMETRICAτον Σεπτέμβριο του 2006, με αντικείμενο τη χορήγηση, βαθμολόγηση και επεξεργασία αποτελεσμάτων για το «Πολυδιάστατο Ερωτηματολόγιο Προσωπικότητας της Μινεσότα MMPI 2TM».

 

-Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Εκπαίδευση Διαπραγμάτευσης Κρίσιμων Καταστάσεων» του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Η.Π.Α, από 27 Νοεμβρίου 2006 έως 1 Δεκεμβρίου 2006. Πραγματοποιήθηκε στην Ελληνική Αστυνομική Ακαδημία στην Αθήνα.

-Το «Σεμινάριο Εκπαίδευσης Ψυχολόγων στις «Προβολικές Δοκιμασίες T.A.T και RORSCHACH», της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε), από τον Οκτώβριο 2006 έως και τον Ιούνιο του 2007.

 

-Το ετήσιο κλινικό θεωρητικό Σεμινάριο με θέμα: «O έφηβος του σήμερα: Εκφράσεις και Ψυχοπαθολογία». Διοργανώθηκε από το Τμήμα Ψυχιατρικής Εφήβων και Νέων του Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» κατά το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008.

-Το εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Κλινικές όψεις της χορήγησης και βαθμολόγησης του «WISC-ΙΙΙ». από τον Οκτώβριο του 2007 έως τον Φεβρουάριο του 2008, (διάρκειας 25 ωρών). Το σεμινάριο έγινε στο Κέντρο Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα – Καισαριανής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

-Το ετήσιο κλινικό θεωρητικό Σεμινάριο με θέμα: «Η σεξουαλικότητα στην εφηβεία.» Το Σεμινάριο διοργανώθηκε από το Τμήμα Ψυχιατρικής Εφήβων και Νέων του Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» κατά το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009.

 

-Το Εκπαιδευτικό Εργαστήριο Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα: «Εφηβεία και Πρόληψη Εξάρτησης. Θεραπευτική Πρόταση Κ Ε Θ Ε Α», συνολικής διάρκειας 14 ωρών. Το εργαστήριο υλοποιήθηκε στις 29, 31 Μαρτίου 2011 και 5, 7, 12 Απριλίου 2011 από τον Συμβουλευτικό Σταθμό Ελευσίνας του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής.

-Το Εκπαιδευτικό σεμινάριο 80 ωρών με θέμα: «Εθισμοί και Ψυχική Λειτουργία: Θεωρία και Κλινική Πράξη», για τη θεραπευτική αντιμετώπιση των εξαρτήσεων. Το σεμινάριο αυτό υλοποιήθηκε από το Τμήμα Εκπαίδευσης της Μονάδας Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, σε 16 εκπαιδευτικές συναντήσεις, άρχισε στις 25 Ιανουαρίου 2012 και ολοκληρώθηκε στις 23 Μαΐου του ιδίου έτους.

-Εκπαιδεύτηκα και πιστοποιήθηκα στη «Θεραπεία Αποκατάστασης Τραύματος και στη Θεραπεία Διαχείρισης Πένθους,», μέσα από δύο εκπαιδευτικά προγράμματα   που διοργάνωσε η καναδέζικη εταιρεία «TakingFlightInternationalCorporation» (Edmonton, Alberta, Canada), κατά τα έτη 2011, 2012 και 2013:

) στο πλήρες Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 160 ωρών«Trauma Recovery Program of advanced education and skill attainment in Trauma Theory and Practice» πουολοκληρώθηκεστις 10 Ιουλίου 2012.

) στοπλήρεςΕκπαιδευτικόπρόγραμμα 40 ωρών: «Grief Support Program of advanced education and skill attainment in Grief Theory and Practice» πουολοκληρώθηκεστις 4 Φεβρουαρίου 2013.

-Παρακολούθησα από 2 έως 4 Οκτωβρίου 2015, σεμινάριο με θέμα: «Mindfulness», συνολικής διάρκειας δεκαπέντε (15) ωρών. Σε αυτό δίδαξε η Angie Ball, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια της Mindfulness Association U.K. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης.

 

-Το ετήσιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: «Συμβουλευτική παιδιών/εφήβων και οικογενειών στη σοβαρή αρρώστια και το πένθος», συνολικής διάρκειας 120 ωρών που διοργάνωσε η Εταιρεία για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και το θάνατο «Μέριμνα». Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα άρχισε τον Νοέμβριο του 2015 και ολοκληρώθηκε στις 10 Ιουλίου 2016.

 

-Σεμινάριο που διοργανώθηκε στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη με θέμα:                                          

«Η επιλογή συντρόφου στο γάμο» με εισηγητή τον Ψυχίατρο – Ψυχαναλυτή Ματθαίο Γιωσαφάτ. Το Σεμινάριο αυτό πραγματοποιήθηκε σε κύκλο έξι διαλέξεων από τις 7 Οκτωβρίου 2016 έως και 18 Νοεμβρίου 2016 στην Αθήνα, και ήταν συνολικής διάρκειας 12 ωρών.

-Σεμινάριο που διοργανώθηκε στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη με θέμα:: «Η σεξουαλικότητα της γυναίκας» με εισηγητή τον Ψυχίατρο – Ψυχαναλυτή Ματθαίο Γιωσαφάτ. Το Σεμινάριο αυτό πραγματοποιήθηκε σε κύκλο 4 διαλέξεων από τις 20 Ιανουαρίου 2017 έως και τις 10 Μαρτίου 2017 στην Αθήνα, και ήταν συνολικής διάρκειας 8 ωρών.

 

-Τις εργασίες του 10ου Επιστημονικού Σεμιναρίου με τίτλο: «Ψυχοκοινωνική στήριξη του παιδιού με καρκίνο και της οικογένειάς του», το οποίο διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας - Ογκολογίας και το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και πραγματοποιήθηκε στις 10&11 Νοεμβρίου 2017 στην Αθήνα.

-Τον κύκλο 30 διαλέξεων του Στέλιου Ράμφου συνολικής διάρκειας 60 ωρών, με τίτλο: «Freud (Α΄& B΄ μέρος), για ένα έργο που ανέτρεψε τις ιδέες μας για τα βάθη της ψυχής του ανθρώπου και άλλαξε κατά πολύ τη ζωή μας. Ερμηνευτική ανάγνωση». Οι διαλέξεις άρχισαν στις 27 Σεπτεμβρίου 2017, ήταν εβδομαδιαίες και ολοκληρώθηκαν στις 16 Μαΐου 2018. Πραγματοποιήθηκαν στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη στην Αθήνα.

-Το Επιστημονικό Συνέδριο το οποίο διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π), στις 27&28 Ιανουαρίου 2018 στο WebsterAthens CulturalCenter, με θέμα:    «Η ζωή ως τέχνη ή η τέχνη της ζωής;». Η Τέχνη στη Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας, την Εκπαίδευση και την Απασχόληση.

-Τον κύκλο 7 διαλέξεων που διοργανώθηκε στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη με θέμα: «Ο γάμος και τα προβλήματά του (επιλογή, σεξουαλικότητα, παιδιά, απιστία, διαζύγιο)», με εισηγητή τον Ψυχίατρο – Ψυχαναλυτή Ματθαίο Γιωσαφάτ. Πραγματοποιήθηκε από τις 16 Μαρτίου 2018 έως και 11 Μαΐου 2018 στην Αθήνα, και ήταν συνολικής διάρκειας 14 ωρών.

-Το «Διακλαδικό Σεμινάριο Συνεντευκτών Επιτροπών Υποψηφίων ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ 2019», διάρκειας τριάντα (30) εκπαιδευτικών ωρών, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Διακλαδικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ενόπλων Δυνάμεων της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας από τις 03-06-2019 μέχρι 07-06-2019 στην Πεντέλη Αττικής.

-Τον  Εισαγωγικό Κύκλο Θεωρητικής Εκπαίδευσης στο Πεδίο των Εξαρτήσεων που διοργάνωσε το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.. Ο συγκεκριμένος κύκλος είχε συνολική διάρκεια τριάντα (30) διδακτικών ωρών, και κάλυψε τις βασικές θεματικές ενότητες του πεδίου των εξαρτήσεων. Ο κύκλος εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε σε δύο διήμερα (28-29/09/2019 & 19-20/10/2019 στο Πρόγραμμα Ενταξιακών, Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας στη Ραψάνη Λάρισας.

-Το Σεμινάριο με θέμα: «ΠΑΙΔΙΚΟ ΙΧΝΟΓΡΑΦΗΜΑ», (σχέδιο ανθρώπινης φιγούρας, σχέδιο σπιτιού, σχέδιο δέντρου, σχέδιο ζώων, σχέδιο τοπίων), συνολικής διάρκειας 10 ωρών, που πραγματοποιήθηκε στις 9&10 Νοεμβρίου 2019 και διοργάνωσε η Διεπιστημονική και Ερευνητική Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη Παιδιών και Ενηλίκων (ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ).

 

-Τον κύκλο 4 διαλέξεων της Marta Silvia Dios Sanzσυνολικής διάρκειας 8 ωρών, με τίτλο: «Κύκλος Δον Κιχώτης: Η ζωή ως μεταφυσική περιπέτεια». Στο αριστουργηματικό έργο του Miguel de Cervantes, όχι μόνο προαναγγέλλονται τα κυριότερα χαρακτηριστικά του μοντέρνου μυθιστορήματος, αλλά τίθενται και τα μεγάλα υπαρξιακά ερωτήματα της ζωής. Ο οικουμενικός χαρακτήρας του Δον Κιχώτη εξακολουθεί να συγκινεί και να μαγεύει τους ανθρώπους, ελπιδοφόρο σημάδι σε μια εποχή όπου ο καθένας υφίσταται βομβαρδισμό του νου με εικόνες που έχουν δημιουργήσει μια πλασματική πραγματικότητα διαμετρικά αντίθετη με εκείνη του ήρωα του Cervantes. Οι διαλέξεις άρχισαν στις 3 Φεβρουαρίου 2020, ήταν εβδομαδιαίες και ολοκληρώθηκαν στις 24 Φεβρουαρίου 2020 Πραγματοποιήθηκαν στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη στην Αθήνα.

-Το «Σεμινάριο Συνεντευκτών ΕΛΑΣ 2021», το οποίο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από τις 25/5/2021 έως τις 27/5/2021.   Η εκπαίδευση έλαβε χώρα υπό τη μέριμνα του Τμήματος Επιλογής και Ανάπτυξης Προσωπικού του Διακλαδικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ενόπλων Δυνάμεων στην Πεντέλη Αττικής.

-Παρακολούθησα το Webinar µε θέμα: «Πρόληψη της Αυτοκτονίας & Αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές» που διοργανώθηκε από το Κέντρο για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, που λειτουργεί η ΚΛΙΜΑΚΑ στις 10 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 14:00 -16:00. Έγινε στο πλαίσιο της 10ης Σεπτεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, με ομιλητή τον ψυχίατρο και Επιστημονικό Διευθυντή του Κέντρου, Κυριάκο Κατσαδώρο.                                           

-Παρακολούθησα το διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Ο αντίκτυπος των αρνητικών γεγονότων ζωής στη συναισθηματική μας υγεία – μερικές σκέψεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας της νόσου Covid19» που διοργανώθηκε από την Μονάδα Ψυχικής Υγείας της ΚΛΙΜΑΚΑ στο ακριτικό Καστελόριζο και τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Κλίμαξ Plus, στο πλαίσιο του 2ου Κύκλου Εξειδικευμένου Διαδικτυακού Εκπαιδευτικού Προγράμματος, την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 15:00 – 17:00. Ομιλήτρια ήταν η Antonia Bifulco, Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Middlesex και διευθύντρια του Κέντρου Μελετών για το Τραύμα, με περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας στον τομέα.

-Παρακολούθησα το Webinar µε τίτλο: «Διαδίκτυο: Όταν ο ιστός γίνεται πλέγμα», που διοργανώθηκε από το ΚΕΘΕΑ και το περιοδικό ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ, την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, και ώρα 14:00-15:30

-Παρακολούθησα το Webinar µε τίτλο: «Αθλητισμός και απεξάρτηση: Από τη θεωρία στην πράξη», που διοργανώθηκε από το ΚΕΘΕΑ και το περιοδικό ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ, την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, και ώρα 14:00-15:30.

--Παρακολούθησα το Σεμινάριο ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΟΝΕΩΝ με γενική θεματική: «ΓΟΝΕΙΣ– ΕΦΗΒΟΙ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ» συνολικής διάρκειας 10 ωρών, τις Δευτέρες 14, 21, 28 Μαρτίου και 4 Απριλίου 2022 και ώρα 18:30. Διοργανώθηκε από το1o Γυμνάσιο Καλλιθέας σε συνεργασία με το Δήμο Καλλιθέας. και ήταν υπό την αιγίδα της Δ΄ Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Αθήνας, του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και της Ένωσης Γονέων Καλλιθέας.

--Παρακολούθησα την Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα: «ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΠΑΝΔΗΜΙΩΝ» που διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από το 1ο Γυμνάσιο Καλλιθέας σε συνεργασία με το Δήμο Καλλιθέας, τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022, στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΆ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

-Συμμετείχα ως ομιλητής στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Διαχείριση Κρίσεων στον Τομέα της Υγείας|» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Ξενοδοχείο Divani Caravel από 8-10 Νοεμβρίου 2013. Διοργανώθηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας – Υπουργείο Υγείας. Θέμα της εισήγησής μου: «Η επίδραση του Μεταπτυχιακού «Διαχείριση Κρίσεων, Μαζικών Καταστροφών και Επειγουσών Καταστάσεων» στο χώρο της επαγγελματικής μου απασχόλησης στη Διεύθυνση Υγειονομικού της Ελληνικής Αστυνομίας».

-Συμμετείχα ως ομιλητής στο 2ο Συνέδριο της Ακαδημίας Δικανικής Ιατρικής & Συναφών Επιστημών με θέμα: «Τραύμα Σωματικό, Ψυχικό, Ιατρογενές. Αντιμετώπιση, Αιτιολογία, Πρόληψη και Συνέπειες». Το θέμα της εισήγησής μου ήταν: «Εκτίμηση ικανότητας οπλοφορίας». Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από 21-23 Νοεμβρίου του 2014.

 

--Συμμετείχα ως ομιλητής στο 4ο Συνέδριο της Ακαδημίας Δικανικής Ιατρικής & Συναφών Επιστημών με θέμα: «Η Χρήση των Ψυχπδραστικών Ουσιών στη Θεραπεία». Συμμετείχα στο Στρογγυλό Τραπέζι με τίτλο: «Οπλοφορία με ασφάλεια», και το θέμα της εισήγησής μου ήταν: «Η συμβολή του ψυχομετρικού εργαστηρίου». Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από 13-15 Νοεμβρίου του 2020.

 

--Συμμετείχα ως ομιλητής στην ημερίδα με θέμα «Βία και Ανθρώπινα Δικαιώματα» που διοργάνωσαν ο «Σοροπτιμιστικός Όμιλος Πειραιά» και η «Πολύμορφη» την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, στις 19:00, στο Foyer Του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

 

--Συμμετείχα ως ομιλητής στην Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας» που διοργάνωσε η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022, στις 20:00 ώρα.

 

ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ - ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΕΠΟΠΤΕΙΑ

-Από το έτος 2001 έως και το 2005, έκανα προσωπική Jungianανάλυση και εποπτεία με τον Νικόλαο Δορμπαράκη, Ψυχίατρο - Ψυχοθεραπευτή. Επίσης έχω παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων του σχετικά με την ελληνική μυθολογία και τα λαϊκά παραμύθια, με σκοπό την ευαισθητοποίηση σε θέματα του ψυχικού κόσμου καθώς και την γεφύρωση με απλό και κατανοητό τρόπο του πλούσιου αυτού αρχετυπικού κόσμου με την καθημερινή ζωή του σύγχρονου ανθρώπου.

-Κατά τα έτη 2006 και 2007, έκανα προσωπική ανάλυση και εποπτεία με την KarenSchneider αμερικανίδα αναλύτρια – θεραπεύτρια, διπλωματούχο του Ινστιτούτου CarlJung της Ζυρίχης. Επίσης αυτό το χρονικό διάστημα παρακολούθησα και αρκετά σεμινάριά της σχετικά με θέματα της αναλυτικής ψυχολογίας.

-Από το έτος 2007 κάνω προσωπική ανάλυση και εποπτεία με την EveJacksonαγγλίδα Jungiantraininganalyst, μέλος των IndependentGroupofAnalyticalPsychologists(IGAP) και της InternationalAssociationofAnalyticalPsychology (IAAP). Έχει διδάξει στα εκπαιδευτικά προγράμματα του IGAP κατά τα τελευταία είκοσι χρόνια, έχει δώσει διαλέξεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο (U.K), όπως και στο Ινστιτούτο C. G. Jungστη Ζυρίχη. Επίσης έχω παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων της σε θέματα αναλυτικής ψυχολογίας. μύθων και παραμυθιών, μερικά εκ των οποίων είναι:

Σεμινάριο που αφορούσε στην ανάλυση κεφαλαίων του βιβλίου «ΑΙΩΝ» του Carl Jung, καθώς και σε θέματα Αναλυτικής Ψυχολογίας, από     8-12-2007 έως 11-12-2007, διάρκειας 8 ωρών στην Αθήνα.

Σεμινάριο που αφορούσε στην ερμηνεία των ονείρων καθώς και σε θέματα Αναλυτικής Ψυχολογίας, στις 16,18 και 20-3-2009, διάρκειας 8 ωρών στην Αθήνα.

-Σεμινάριο με θέμα, «Images of Animals in Dreams» κατά την διάρκεια τριών απογευμάτων (4-6μ.μ) την Παρασκευή 2 και ακολούθως την Δευτέρα και Τρίτη 5 και 6 Οκτωβρίου 2009, στην Αθήνα.

-Σεμινάριο με θέμα, «JungianDreamAnalysis», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Μαρτίου, τη Δευτέρα 22 Μαρτίου και την Τρίτη 23 Μαρτίου 2010 μεταξύ 4μ.μ και 6μ.μ. στην Αθήνα.

-Σεμινάριο με θέμα, «Εισαγωγή στους Μύθους» που έγινε την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012 από τις 04.30μ.μ. έως τις 07:30μ.μ. στην Αθήνα.

-Σεμινάριο με θέμα, «Η μάχη με το Δράκο, Ο Ήρωας και ο Θεός Απόλλωνας», που έγινε την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012 από τις 04:30μ.μ. έως τις 07:30μ.μ. στην Αθήνα.

-Σεμινάριο με θέμα, «Ψυχολογία, Αλχημεία και Ερμής», που έγινε την Τρίτη 16 Απριλίου 2013 από τις 04:30μ.μ. έως τις 07:30μ.μ. στην Αθήνα.

Σεμινάριο με θέμα, «Οι Ψυχολογικοί Τύποι του CarlJung», που έγινε την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014, από τις 04:30μ.μ. έως τις

07:30μ.μ. στην Αθήνα.

-Σεμινάριο με θέμα, «Η Ωραία Κοιμωμένη, των αδελφών Γκριμμ», που έγινε την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014, από τις 04:30μ.μ. έως τις 07:30μ.μ. στην Αθήνα.

-Σεμινάριο με θέμα, «Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι, των αδερφών Γκριμ», που έγινε την Τρίτη 8 Απριλίου 2014, από τις 04:30μ.μ. έως τις 07:30μ.μ. στην Αθήνα.

-Σεμινάριο με θέμα, την «Οδύσσεια» του Ομήρου, διάρκειας 30 ωρών, που έγινε από το Σεπτέμβριο του 2014 έως και τον Απρίλιο του 2015 στην Αθήνα. Στο σεμινάριο αυτό έγινε ψυχολογική ανάλυση των δρώμενων της Οδύσσειας.

-Συμμετείχα στο Συνέδριο με τίτλο:        

«AncientGreece, ModernPsyche». Πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα «Πέτρος Μ. Νομικός», στη Σαντορίνη από τις 31 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2017. Σκοπός του ήταν να φωτίσει την επίδραση της αρχαίας ελληνικής σκέψης --μυθολογία, φιλοσοφία, τέχνη, πολιτισμός-- στη σύγχρονη ψυχή. Σε αυτό συμμετείχαν Jungianαναλυτές, ακαδημαϊκοί, λόγιοι και ερευνητές.                            

- Σεμινάριο με θέμα, «Psyche, MythandtheDragonfight» διάρκειας 4 ωρών που έγινε στις 27 Νοεμβρίου 2021. Στο σεμινάριο αναλύθηκε η ψυχολογία του μύθου με ιδιαίτερη αναφορά στην ελληνική μυθολογία καθώς και η εξερεύνηση του μοτίβου της δρακομαχίας και της ψυχολογικής σημασίας του. Διοργανώθηκε (διαδικτυακά) απότο «The Independent Group of Analytical Psychology» (IGAP).                 Εισηγήτρια του σεμιναρίου ήταν η Eve Jackson.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

- Παρακολούθησα τον Ε΄ Κύκλο Ομιλιών που διοργάνωσε το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ)), κατά το διάστημα από 05/04 έως 10/05/2011, με τον γενικό τίτλο «Αρχαία ανατολική Μεσόγειος: Σταυροδρόμι μύθου και λατρείας», με την επιστημονική επιμέλεια της Dr. Αφροδίτης Αβαγιανού.

-Παρακολούθησα την επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Ενδοοικογενειακή βία. Στα σταυροδρόμια της Ψυχανάλυσης και της Δικαιοσύνης», που έλαβε χώρα στις 23 Ιανουαρίου 2016 στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με πρωτοβουλία της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος και της Δανιέλλας Αγγελή (PhD Ψυχολογίας).

-Εκπαιδεύτηκα από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Συμβουλευτικών Ομάδων (EuropeanNetworkofAdvisoryTeams ( EUNAT), σε θέματα χειρισμού απαγωγών «Counterkidnappinginvestigationcourse.» Η εκπαίδευση αυτή πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 1 έως 5 Φεβρουαρίου 2016, και διήρκησε 35 εκπαιδευτικές ώρες.

                                                                          

-Tην εκπαιδευτική διημερίδα με τίτλο: «Μετανάστευση και Υγεία» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 12-13 Δεκεμβρίου 2016 που διοργανώθηκε από τη Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

-Σεμινάριο που διοργανώθηκε στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη με θέμα: «Σύμβολα και αρχέτυπες εικόνες» με εισηγήτρια την Ντόρα Ηλιοπούλου Ρογκάν. Προσέγγιση μέσα από την ψυχολογία, τη θρησκεία, την τέχνη, τη φιλολογία, και τη συγκριτική μυθολογία. Το Σεμινάριο αυτό πραγματοποιήθηκε σε κύκλο έξι διαλέξεων από τις 06 Μαρτίου 2017 έως και 10 Απριλίου 2017 στην Αθήνα, και ήταν συνολικής διάρκειας 12 ωρών.

Παρακολούθησα τις Ημερίδες του Κλάδου «Ψυχιατρική & Θρησκεία» της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, με τίτλο «Ψυχιατρική & Θρησκεία: Συγκλίσεις και Αποκλίσεις». Περιλαμβάνονταν δύο εκδηλώσεις με δυο στρογγυλά τραπέζια Το πρώτο μέρος είχε θέμα:
«Ψυχιατρική και Θρησκεία - Παρερμηνείες και Αλήθειες» και έγινε το Σάββατο
24 Φεβρουαρίου 2018. Η δεύτερη εκδήλωση έγινε το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 με θέμα: «Αντιθέσεις και Συνθέσεις στην Πρακτική των ιερέων και ψυχιάτρων».

Οι εκδηλώσεις ήταν υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

και έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Στόχος του Κλάδου «Ψυχιατρική και Θρησκεία» είναι μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις να συμβάλει στην καλύτερη ενημέρωση και δια του διαλόγου που θα αναπτυχθεί στην καλύτερη επίγνωση των κοινών θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι ψυχίατροι με τους ιερείς και πνευματικούς, να διερευνηθούν τα θέματα που βρίσκονται υπό αμφισβήτηση και οδηγούν σε παρερμηνείες εκατέρωθεν.

-Τον Κύκλο 4 διαλέξεων του Χρήστου Γιανναρά συνολικής διάρκειας 8 ωρών, με τίτλο: «Η λογική του συντηρητισμού και η λογική της επανάστασης σήμερα». Οι διαλέξεις άρχισαν στις 6 Φεβρουαρίου 2018, ήταν εβδομαδιαίες και ολοκληρώθηκαν στις 27 Φεβρουαρίου 2018. Πραγματοποιήθηκαν στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη στην Αθήνα.

-Την εκδήλωση με θέμα: «Η Εκκλησία αγκαλιάζει τον αυτισμό», που έγινε το Σάββατο 5 Μαΐου 2018. Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

-Τον Κύκλο τριάντα (30) διαλέξεων του Στέλιου Ράμφου συνολικής διάρκειας 60 ωρών, με τίτλο: «Φιλοσοφία της Ιστορίας (Κύκλος Α’&Β΄) για το νόημα της ιστορίας όπως αυτή γεννιέται με  τον Χριστιανισμό και εξελίσσεται με τα Μεσσιανικά κινήματα και διαμορφώνεται με την νεότερη ευρωπαϊκή σκέψη. Οι διαλέξεις άρχισαν στις 3 Οκτωβρίου 2018, ήταν εβδομαδιαίες και ολοκληρώθηκαν στις 16 Μαΐου 2019. Πραγματοποιήθηκαν στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη στην Αθήνα.

–Το Διεθνές Συνέδριο Θρησκευτικής Διπλωματίας 2019 που διοργάνωσε το περιοδικό «Foreign Affairs The Hellenic Edition», με θέμα: «Η Θρησκεία στον Σύγχρονο Κόσμο: Προκλήσεις και Προοπτικές για τον Διάλογο και την Ειρήνη» στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).Οι εργασίες ξεκίνησαν τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019. Το συνέδριο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών καθώς και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος.

 

Την εκδήλωση- συζήτηση «Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΌΤΗΤΑ & ΤΑ ΣΤΕΡΕΌΤΥΠΑ μέσα από ΤΑΙΝΙΕΣ, ΚΟΜΙΞ & ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» που διοργάνωσε ο Καρπός στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, την Πέμπτη 28/11/2019. Παρουσιάστηκαν το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού προγράμματος ''Silence Hate, changing the words, changes the world''.

Στην εκδήλωση η Μαρία ΛΕΩΝΙΔΑ, συν-ιδρύτρια του Καρπού, και ο Andrew Burn, συζήτησαν πως μπορούν οι αφηγήσεις της ποπ κουλτούρας να προωθήσουν τη συζήτηση κοινωνικών & πολιτικών θεµάτων. Επίσης o καταξιωμένος καθηγητής Αγγλικών, Θεάτρου και Μέσων στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (UCL) και πρόεδρος του ερευνητικού κέντρου D.A.R.E. μίλησε για κοινωνικά θέματα όπως η διαφορετικότητα και ο κοινωνικός αποκλεισμός, μέσα από αφηγήσεις φανταστικών ιστοριών σε βιντεοπαιχνίδια, κόμιξ και ταινίες.

Τον Κύκλο 6 διαλέξεων του Τάκη Θεοδωρόπουλου συνολικής διάρκειας 12 ωρών με τίτλο: «ΤΕΤΛΑΘΙ ΚΡΑΔΙΗ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ ΣΤΟΝ ΚΑΒΑΦΗ».

«Από τον Καβάφη έως τον Όμηρο, στην απέναντι ακτή του χρόνου, η περίφημη αποστροφή του Οδυσσέα, «βάστα καρδιά μου», δίνει το στίγμα της ανθρώπινης ύπαρξης. Ένας λυγμός, που δηλώνει την αξία της ζωής. Ο σύγχρονος κόσμος, με την ψευδαίσθηση της παντοδυναμίας του, παλεύει να σβήσει τη μνήμη της, να τη μεταμορφώσει στη μονοδιάστατη απάθεια του homo economicus. Όμως, ο Όμηρος είναι χαραγμένος στην κέρινη επιφάνεια της ψυχής. Όπως λέει ο Ντοστογιέφσκι: «Κάθε ψυχή ζητάει να αναπαυθεί στο ομηρικό ακρογιάλι που φωλιάζει μέσα της». Μια διόλου φιλολογική περιδιάβαση σε κείμενα που μας κρατάνε ακόμη ζωντανούς. Χαράζουν τα όρια ενός κόσμου που πιστεύει πως με τις βιταμίνες και το μπότοξ θα κατακτήσει την αθανασία». Οι διαλέξεις ‘άρχισαν στις 6 Οκτωβρίου 2020, ήταν εβδομαδιαίες και ολοκληρώθηκαν στις 10 Νοεμβρίου 2020. Πραγματοποιούνται στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη στην Αθήνα.

-Παρακολούθησα την διημερίδα για την Κινηματογραφική Παιδεία (FILMEDUCATIONFROMFRAMEWORKTOIMPACT), που διοργάνωσε ο Καρπός στην Αθήνα, μία από τις 4 ευρωπαϊκές διημερίδες) (Ταλίν, Αθήνα, Βουδαπέστη, Λουμπλιάνα) στις 9& 10 Οκτωβρίου 2020 για την Κινηματογραφική Παιδεία. Το πρόγραμμα «Film Education» έχει σαν σκοπό την ενίσχυση και ανταλλαγή καλών πρακτικών κινηματογραφικής παιδείας ανάμεσα σε έμπειρους στο χώρο φορείς (British Film InstituteDanish Film InstituteVision KinoLa Cinematheque Française) και σε χώρες της ανατολικής, κεντρικής και νότιας Ευρώπης

-Παρακολούθησα το διαδικτυακό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης με τίτλο: «10 AmericanWritters: Σεμινάρια για την Αμερικανική Λογοτεχνία» . Διοργανώνεται από το Τμήμα Δημοσίων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και τον πολυχώρο του AthensAmericanCenter και είναι ο δεύτερος κύκλος σεμιναρίων για την Αμερικανική λογοτεχνία, εστιάζοντας σε σημαντικές γυναικείες φωνές. Εισηγητές του προγράμματος είναι οι συγγραφείς Θεόδωρος Γρηγοριάδης (Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας 2016) και Βαγγέλης Προβιάς. Οι δέκα συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν μέσω της πλατφόρμας Zoom.com, κάθε Τετάρτη 18:30 – 21:00. Οι εισηγήσεις άρχισαν την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020 και ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021.

-Παρακολούθησα το διαδικτυακό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης (τρίτος κύκλος εκδηλώσεων για την Αμερικάνικη Λογοτεχνία με τίτλο: «VoicesandPages», που οργανώνει το Athens American Center της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Με διαφορετική δομή από τις δύο προηγούμενες σειρές, ο σύντομος αυτός κύκλος περιλαμβάνει 7 βιβλιοπαρουσιάσεις Αμερικανικών μυθιστορημάτων από την πρόσφατη ελληνική βιβλιοπαραγωγή.  Ο κύκλος αυτός περιελάμβανε συζητήσεις για την ιστορία, την πολιτική, την οικογένεια, τον πολιτισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα και άλλα θέματα με αφορμή τα επιλεγμένα βιβλία.  Οι βιβλιοπαρουσιάσεις έγιναν από έγκριτους ακαδημαϊκούς, δημοσιογράφους, βιβλιοκριτικούς και μεταφραστές που πρόσφεραν τον χρόνο τους διευθύνοντας τις συζητήσεις μέσα από την πλατφόρμα Zoom, από Τετάρτη 17 Μάρτιο έως 16 Ιουνίου 2021. 

-Παρακολούθησα το Διαδικτυακό Επιστημονικό Συμπόσιο «Καινοτόμες Δράσεις & Δημιουργικότητα στην Κοινωνική Εργασία» που διοργάνωσαν το Πανεπιστήμιο Πατρών με το Κλινικό Παρατηρητήριο του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας, το Πανεπιστήμιο Frederick, το Σωματείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Help» - Βοήθεια για το παιδί και τον Έφηβο» και το NOESI.gr. Πραγματοποιήθηκε στις 8Δεκεμβρίου 2021 από τις 09:30 έως τις 16:00.

-Παρακολούθησα το Εκπαιδευτικό Βιωματικό Σεμινάριο με τίτλο: «Ο κόσμος των αστέγων» , που διοργάνωσε η ΚΛΙΜΑΚΑ. Στόχος του ήταν η επιμόρφωση σε γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται στην προσέγγιση και στήριξη άστεγων πληθυσμών, μέσα από θεματικές ενότητες (Ενδεικτικά: ιστορική αναδρομή του φαινομένου, αιτιοπαθογένεια και διαστάσεις της έλλειψης στέγης, ελληνική και διεθνής εμπειρία, ο κοινωνικός αποκλεισμός των αστέγων, προβλήματα υγείας σε άστεγους πληθυσμούς, η ψυχοπαθολογία του δρόμου, προσεγγίσεις εργασιακής και κοινωνικής επανένταξης, – καλές πρακτικές από το εξωτερικό κ.λ.π.) στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης του φαινομένου της έλλειψης στέγης.

Το Σεμινάριο άρχισε στις 08 Δεκεμβρίου 2021, έγινε διαδικτυακά και είχε συνολική διάρκεια 30 ώρες. Πέραν αυτών των ωρών υπάρχει και η θεματική ενότητα «StreetworkΑρχές δεοντολογίας και μεθοδολογία κατά την προσέγγιση και στήριξη στο δρόμο, ατόμων που διαβιούν εκτός στέγης» όπου περιλαμβάνει και βιωματική εκπαίδευση στο δρόμο. Θα πραγματοποιηθεί το αμέσως χρονικό διάστημα.

-Παρακολούθησα το σεμινάριο «Βιασμός: Ούτε θύματα ούτε θύτες – Εκπαιδεύοντας τα παιδιά μας να σέβονται τον εαυτό τους και τους άλλους.Διοργανώθηκε από το Infokids.gr και το Infowoman.gr, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 12:00 - 14:00 στην Αθήνα

Παρακολούθησα την Διαδραστκή διαδικτυακή συνάντηση για την άνοια «Φροντίζουμε – Συνεχίζουμε – Ελπίζουμε» που έγινε το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022, ώρα 18:00, με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, στην οποία μίλησαν ζωντανά ασθενείς με άνοια και φροντιστές ατόμων με άνοια, που συμμετέχουν στις δραστηριότητες της Εταιρείας όλα αυτά τα χρόνια. Επιπλέον, στην εκδήλωση μίλησε η πρόεδρος της Εταιρείας, νευρολόγος - ψυχίατρος, Δρ. Παρασκευή Σακκά και η Υπεύθυνη Επικοινωνίας, Πάτρα Μπλέκου, η οποία παρουσίασε τα επιτεύγματα της Εταιρείας αυτά τα 20 χρόνια. Συντόνισε ο φροντιστής και δημοσιογράφος Δημήτρης Τάκης.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

-Από το Σεπτέμβριο 2006 έως τον Ιούνιο 2007 συμμετείχα στο «Πρόγραμμα Εθελοντών» του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου (ΕΠΜ), το οποίο προτείνει ένα σύγχρονο μοντέλο για τον εθελοντισμό κατά το οποίο ο εθελοντισμός είναι ενεργός συμμετοχή και αλληλεπίδραση με στόχο το αμοιβαίο όφελος. Οι εθελοντές υποστηρίζονται ώστε να χρησιμοποιούν και να αναπτύσσουν όλο τους το δυναμικό μέσα από τη συνεχή εκπαίδευση και αξιολόγησή τους και τη συμμετοχή τους σε συναντήσεις και ομάδες εργασίας.

 

-Παρακολούθησα τα ακόλουθα Βιωματικά Σεμινάρια – Εργαστήρια που οργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτικού Δράματος:

α) 20-1-2007:«Σχολική Βία : Μία πρόταση εκπαιδευτικού δράματος».

β)24-2-2007: «Ενδοοικογενειακές σχέσεις και δράμα: η περίπτωση Σταχτοπούτα».

γ) 28-4-2007: «Το εκπαιδευτικό δράμα ως καινοτόμος μέθοδος βιωματικής μάθησης και η συμβολή του στη διερεύνηση της έννοιας του πολέμου» με εμψυχωτή τον BrianWooland, εκπαιδευτικό δράματος, συγγραφέα.

-Παρακολούθησα το Σεμινάριο του σκηνοθέτη Σωτήρη Χατζάκη που έγινε στην Αθήνα, με θέμα: «Η κραυγή των αμνών. Θραύσματα του τραγικού στη νεώτερη ελληνική εμπειρία. Μια οδοιπορία στις Παραλογές, στα Λαϊκά Παραμύθια, στα Ρεμπέτικα Τραγούδια.»

1η ενότητα 11-3-2007: «Εισαγωγή – Το τραγικό στοιχείο στις Παραλογές».

2η ενότητα 18-3-2007: «Το τραγικό στοιχείο στα Ελληνικά Παραμύθια».
3η ενότητα 25-3-2007:
«Τραγωδία και Ρεμπέτικο Τραγούδι».

-Παρακολούθησα το πρόγραμμα επιμόρφωσης διάρκειας 21 ωρών (από 18-06-2007 έως 21-06-2007) με θέμα «Βελτίωση κοινωνικών ικανοτήτων: Σύγχρονο περιβάλλον εργασίας και αντιμετώπιση εργασιακού στρες», για στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης. Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (Τομέας Δημόσιου Μάνατζμεντ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

-Παρακολούθησα το Βιωματικό Σεμινάριο: «Δραματική Τέχνη και Λόγος στην Μάθηση, το Διάλογο και την Ανάπτυξη», διάρκειας 50 ωρών, στο οποίο δίδαξε η Ευαγγελία Κωνστανταράκη (Θεατροπαιδαγωγός M.A. TheatreforDevelopment). Τα σεμινάριο έγινε από 8-10-2007 έως 4-2-2008, στον Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο Θεατρολόγων, (Π.Ε.ΣΥ.Θ), στην Αθήνα.

-Παρακολούθησα σεμινάριο με τίτλο «ΜΙΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ Το σταθερό σημείο στην μιμική τέχνη», με εισηγητή τον DimitriRECATCHEVSKIσυνολικής διάρκειας 3 ωρών. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 20 Απριλίου 2013 από τον Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο Θεατρολόγων (Π.Ε.ΣΥ.Θ), στην Αθήνα.

-Παρακολούθησα Βιωματικό σεμινάριο και πρόταση αναπαράστασης συνολικής διάρκειας 3 ωρών βασισμένη στο παραμύθι: «Η Βασίλισσα του Χιονιού». Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 2018 από τον Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο Θεατρολόγων στην Αθήνα.

 

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

 

-Είμαι κάτοχος διπλώματος (advanceddiplomaD.Hom (UK) στη θεραπευτική μέθοδο της Κλασσικής Ομοιοπαθητικής. Από το έτος 1995 έως το 1999, φοίτησα στο «SchoolofHomoeopathy» του Ηνωμένου Βασιλείου (U.K), στη θεραπευτική μέθοδο της Κλασσικής Ομοιοπαθητικής, σύμφωνα με τα πανευρωπαϊκά εκπαιδευτικά πρότυπα του «Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κλασσικής Ομοιοπαθητικής», (ECCH). Στις 30 Νοεμβρίου 1999, αποφοίτησα και απέκτησα τo σχετικό δίπλωμα.

-Είμαι κάτοχος Βεβαίωσης Σπουδών στη θεραπευτική τέχνη της Κλασσικής Ομοιοπαθητικής. Από το έτος 1995 έως το 1999, φοίτησα στο «Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής», (Ι.Κ.Κ.Ο), στη θεραπευτική τέχνη της Κλασσικής Ομοιοπαθητικής σύμφωνα με τα πανευρωπαϊκά εκπαιδευτικά πρότυπα του «Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κλασσικής Ομοιοπαθητικής», (ECCH).                                      Στις 30 Νοεμβρίου 1999, ολοκλήρωσα επιτυχώς τις απαιτούμενες σπουδές και απέκτησα τη σχετική Βεβαίωση Σπουδών.

-Είμαι μέλος του Συλλόγου Ομοιοπαθητικών Ελλάδος (Σ.Ο.Ε).

Ο Σύλλογος είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κεντρικού Συμβουλίου Ομοιοπαθητικών (ECCH), και του Διεθνούς Συμβουλίου Ομοιοπαθητικής (ICH).

-Έχω παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων και συνεδρίων, εκ των οποίων μερικά από αυτά είναι:

-Διήμερο σεμινάριο του παγκοσμίου φήμης δάσκαλου ομοιοπαθητικής MishaNorland με τίτλο: «Η τεχνική Λήψεως του Ομοιοπαθητικού Ιστορικού». Το σεμινάριο έγινε στην Αθήνα στις 4&5 Απριλίου 1998 και διοργανώθηκε από το Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής (Ι.Κ.Κ.Ο).

 

-Από το έτος 1998 έως το έτος 2000, παρακολούθησα το Πρόγραμμα συστηματικής και διαρκούς Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Μετεκπαίδευσης για Ομοιοπαθητικούς Ιατρούς, «Ομοιοπαθητικοί Διάλογοι». Δημιουργός και υπεύθυνος του Προγράμματος, ήταν ο Ψυχίατρος –Ομοιοπαθητικός Βαγγέλης ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ.

-Από το έτος 1999 έως το 2003 παρακολούθησα το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ομοιοπαθητικής Ιατρικής με θέμα «Κλασσική και Γνωστική Ομοιοπαθητική.» Δημιουργός και υπεύθυνος του Προγράμματος ήταν ο Ψυχίατρος – Ομοιοπαθητικός Γεώργιος ΛΟΥΚΑΣ.

 

-Συμμετείχα στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής που έγινε στις 25&26 Νοεμβρίου 2000 στην Αθήνα και διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής.

-Συμμετείχα στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής που έγινε από τις 18 έως και 20 Νοεμβρίου 2005 στην Αθήνα στο Πολεμικό Μουσείο και διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής.

 

-Συμμετείχα στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής που έγινε στις 30 Νοεμβρίου και 1&2 Δεκεμβρίου 2007, στο Ίδρυμα ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ «Planitarium» από την Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 

-Συμμετείχα στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής που έγινε από τις 4 έως τις 6 Ιουνίου 2009, στο Ίδρυμα ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ «Planitarium» στην Αθήνα και διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 

-Παρακολούθησα σεμινάριο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής από τον παγκοσμίου φήμης δάσκαλο Ομοιοπαθητικής, RajanSamkaranστις 23-24 Ιουνίου 2012. Το Σεμινάριο, συνολικής διάρκειας 15 ωρών, πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Παστέρ στην Αθήνα. Διοργανώθηκε από τους σπουδαστές της Εθνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Συνεργασίας (Ε.ΕΟ.Ι.Σ).

-Από το έτος 2012 συμμετέχω στις μηνιαίες Μετεκπαιδευτικές Συναντήσεις για την Ομοιοπαθητική Ιατρική που διοργανώνει ο Ιατρός Καρδιολόγος - Ομοιοπαθητικός Δημήτρης Σούλης. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στην Αθήνα.

-Συμμετείχα στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής που έγινε από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου 2016, στο Ίδρυμα ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ στην Αθήνα και διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 

-Παρακολούθησα το 3rdEuropeanHomeopathyConference με θέμα:«The success and safety of Homeopath», που διοργανώθηκε στην Αθήνα στις 31 Μαΐου 2017 από τον Σύλλογο Ομοιοπαθητικών Ελλάδος (ΣΟΕ) και το EuropeanCentralCouncilofHomeopathy (ECCH),

 

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

-Αγγλικά

-α) Απόφοιτος   της   Β! Βαθμίδας των Αγγλικών της   Σχολής

Επιμόρφωσης & Μετεκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας (1999-2000).

-β) Απόφοιτος της Γ! Βαθμίδας των Αγγλικών του Τμήματος Ξένων

Γλωσσών της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

ΓΝΩΣΕΙΣ   ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

- Γνώση των πακέτων της Microsoft

-Χρήση Internet

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

-Υποτιτλισμός κινηματογραφικών παραγωγών (ταινιών και ντοκιμαντέρ).                                                                                                                                                        

-Κινηματογράφος. Διοργάνωση κινηματογραφικών προβολών.

-Παρακολούθησα την ημερίδα με θέμα: «Παιδική και Νεανική Εγκληματικότητα» που πραγματοποιήθηκε στις 9-10-2005 στο CINE ΦΙΛΙΠ με συνδιοργανωτές τους:

-α) Τμήμα ΜΜΕ & Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και β) Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, Νεανικό Πλάνο.                                                                                                                                                                                               

-Παρακολούθησα το αφιέρωμα με τίτλο «Φόβος και ρατσισμός», στο πλαίσιο του κύκλου προβολών με θέμα: «Κινηματογράφος και Ψυχιατρική» του Κλάδου Τέχνης της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας σε συνεργασία της με το περιοδικό «Σινεμά» και την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, όπου και προβλήθηκαν ταινίες, από το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 και κάθε δεύτερο Σάββατο, έως 25 Μαΐου 2013. Αμέσως μετά από κάθε προβολή, ακολουθούσε συζήτηση με την συμβολή καλλιτεχνών και ψυχιάτρων, οι οποίες επέτρεψαν στο κοινό να εκφράσει τις απόψεις του και να αναπτυχθεί ουσιαστικός διάλογος για ένα τόσο επίκαιρο και ουσιαστικό ζήτημα με πολλαπλές παραμέτρους, με κοινωνικές και ψυχολογικές αιτιάσεις, προεκτάσεις και επιδράσεις.

 

-Παρακολούθησα την διημερίδα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας με θέμα: «Ρατσισμός και φόβος»που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 και Σάββατο 28-9-2013 στο Goethe-Institut Athen. Προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ντοκιμαντέρ «Η σιωπή της Γκέρντα», (GerdasSchweigenΓερμανία 2008) της BrittaWauer. Την ταινία προλόγισε ο δημοσιογράφος, κριτικός κινηματογράφου και συγγραφέας KnutElstermann, που βρίσκονταν στην Αθήνα ως μέλος της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας»/

-Παρακολούθησα τη Διημερίδα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen με θέμα: «Το έγκλημα».                        Στη διημερίδα αυτή εξετάστηκε το έγκλημα από κοινωνική, ψυχιατρική και ψυχιατροδικαστική σκοπιά. Προβλήθηκε η βραβευμένη ταινία «Ο Θανατοποιός» (DerTotmacher, Γερμανία 1995) του Ρomuald Karmakar και εισηγήσεις, συζητήσεις, ομάδες εργασίας. Πραγματοποιήθηκε στις 10-11 Οκτωβρίου 2014 στο| Ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα..

-Παρακολούθησα το αφιέρωμα με τίτλο:«Η πρόκληση του Γήρατος» στο πλαίσιο του κύκλου προβολών με θέμα: «Κινηματογράφος και Ψυχιατρική» του Κλάδου Τέχνης της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας. Πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος τις Κυριακές στις 12:00 το μεσημέρι ανά δεκαπενθήμερο από 18 Ιανουαρίου έως 29 Μαρτίου 2015,

-Παρακολούθησα τη Διημερίδα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen με θέμα: «Η Πρόκληση του Γήρατος». Το γήρας ως καιρός ωριμότητας, σοφίας, αναστοχασμού, αποτίμησης, ως καιρός αδυναμίας, παραίτησης, απόγνωσης, μοναξιάς. Το γήρας ως σκληρή, επώδυνη δοκιμασία, ως επίγευση μίας ζωής με αγάπη και φροντίδα. Το γήρας ως ευκαιρία… Περιελάμβανε Προβολή κινηματογραφικής ταινίας, ομιλίες , συζητήσεις, και ομάδες εργασίας. Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 και Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015. Προβλήθηκε η βραβευμένη κινηματογραφική ταινία «Στον έβδομο ουρανό», (Wolke 9, Γερμανία (2008) του AndreasDresen . Επίσης προβλήθηκε η πολυβραβευμένη μικρού μήκους ταινία Το κουτί (2004), με σχολιασμό από τη δημιουργό της Εύα Στεφανή.

-Παρακολούθησα τη Διημερίδα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen, με θέμα:«Ομοφυλοφιλία στον Κινηματογράφο»,που περιελάμβανε Προβολές κινηματογραφικών ταινιών, ομιλίες , συζητήσεις και εργαστήριο. Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 και Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 Οκτωβρίου 2015. Προβλήθηκε η σπάνια και απαγορευμένη ταινία «Διαφορετικός από Σένα και Μένα», (Bewildered Youth , Γερμανία (1957)) του Veit Harlan.                 

                                                                                                    

-Παρακολούθησα δύο Διημερίδες της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα. και την υποστήριξη της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας με θέμα:      

«ClaudeLanzmannX 2», με προβολές ταινιών και συζητήσεις: α) «Shoah» (1985) με παρούσα στην κεντρική ομιλία την CorinnaCoulmasπου ήταν η βασική συνεργάτιδα του ClaudeLanzmann επί μία δεκαετία στην ταινία «Shoah», στις 2-3/12/2016,                                                      

και β) «Ο Τελευταίος των αδίκων» (2013), σε πρώτη δημόσια προβολή στην Αθήνα στις 9-10/12/2016.                                                                                                                  

-Παρακολούθησα το ταχύρυθμο σεμινάριο με θέμα:

«Μύηση στην τέχνη του σεναρίου». Το σεμινάριο συνδιοργανώθηκε από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος με την αρωγή της Περιφέρειας Αττικής, και διεξήχθη στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαΐου 2018, από τις 10.30 έως 17.00.

                                                                                                                            -------

-Ιστορία: Έχω παρακολουθήσει σχετικά σεμινάρια, ημερίδες και εκδηλώσεις, εκ των οποίων μερικά από τα πιο πρόσφατα, είναι τα ακόλουθα:

«Ιστορίες του 20ου αιώνα στο Ιστορικό» στον Κύκλο Ανοικτών Μαθημάτων Ιστορίας του 20ου αιώνα που διοργάνωσε το Ιστορικό Αρχείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ). Τα μαθήματα άρχισαν στις 29 Ιανουαρίου 2016 και ολοκληρώθηκαν στις 24 Οκτωβρίου 2016 στην Αθήνα στον χώρο του ΠΙΟΠ. Πραγματοποιούνταν μία φορά το μήνα σε τρίωρες συναντήσεις και εισηγητές αυτών, ήταν ιστορικοί της ακαδημαϊκής και της ερευνητικής κοινότητας. Στις συναντήσεις αυτές εξετάστηκαν η διεθνής θέση της Ελλάδας, διαχρονικά φαινόμενα και τομές στους θεσμούς και την κοινωνία της χώρας, η πολιτική ζωή της και η βιομηχανική ανάπτυξη που επιδιώχθηκε στην Ελλάδα στη διαδρομή του 20ου αιώνα αλλά και η ελληνική ιστοριογραφία για την περίοδο αυτή καθώς επίσης η αγροτική οικονομία και η τουριστική ανάπτυξη.

- Παρακολούθησα την Επιστημονική εκδήλωση που έγινε στο Ινστιτούτο Goethe στην Αθήνα στις 29 Σεπτεμβρίου 2017, με θέμα: «Religious Radicalism: A Challenge for Europe» που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής σε συνεργασία με το Ίδρυμα KonradAdenauer και το Ινστιτούτο Goethe με κεντρικό ομιλητή τον Gilles Kepel Καθηγητή στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών των Παρισίων (Sciences Po Paris), και ειδικό σε ζητήματα που αφορούν τον σύγχρονο ισλαμικό και αραβικό κόσμο.

- Παρακολούθησα την Επιστημονική συνάντηση με θέμα:«Κυπριακό – Λύση τώρα ή αργότερα;», που συνδιοργάνωσαν το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ) του Παντείου Πανεπιστημίου και το Κέντρο Διεθνούς & Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας & Διακυβέρνησης (ΚΕ.Δ.Ε.Π.Ο.Δ.) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ι.ΔΙ.Σ. στην Αθήνα στις 7 Φεβρουαρίου 2017.

-Παρακολούθησα την ομιλία του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Τορόντο Mr. RonaldW. Pruessen με θέμα: «TheUSElection: WhatHappened? WhatcomesNext? », που συνδιοργάνωσαν το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ.) του Παντείου Πανεπιστημίου και το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α), Κέντρο Διεθνούς & Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας & Διακυβέρνησης (ΚΕ.Δ.Ε.Π.Ο.Δ.) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στις 23 Φεβρουαρίου 2017, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ι.ΔΙ.Σ. στην Αθήνα.

-Παρακολούθησα το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα:«Η Δικτατορία των Συνταγματαρχών 1967-1974: Εσωτερικές και Διεθνείς Διαστάσεις», που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ.) του Παντείου Πανεπιστημίου από 16 ‘έως 18 Ιουνίου 2017 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ι.ΔΙ.Σ. στην Αθήνα.

-Παρακολούθησα το πρόγραμμα «Δια Βίου Μάθησης»:  «Η συγκριτική μελέτη των εμφυλίων πολέμων και της πολιτικής βίας» του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ), του Παντείου Πανεπιστημίου, διάρκειας 8 ωρών διδασκαλίας. Στο σεμινάριο δίδαξε ο Στάθης Καλύβας, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Arnold Wolfers και Διευθυντής του Προγράμματος Order, Conflict and Violence του Πανεπιστημίου του Yale.Πραγματοποιήθηκε στις 27&28 Ιουνίου 2017 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ι.ΔΙ.Σ. στην Αθήνα.

-Παρακολούθησα την εκδήλωση με θέμα:«Η Αμερικανική Πολιτική στην Εποχή Τραμπ: Το νέο Paradigm πολιτικής και οι Ελληνοαμερικανικές Σχέσεις», που διοργάνωσε η Ομάδα Αμερικανικής Πολιτικής του Τομέα Ευρωατλαντικών Μελετών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ.) του Παντείου Πανεπιστημίου, την Τρίτη 21 Νοεμβρίου2017 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ι.ΔΙ.Σ. στην Αθήνα.

-Παρακολούθησα την ημερίδα με θέμα: «100 χρόνια από την Είσοδο της Ελλάδας στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», που διοργάνωσε η Ομάδα Στρατιωτικής Ιστορίας του Τομέα Αμυντικών Θεμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ.) του Παντείου Πανεπιστημίου το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ι.ΔΙ.Σ. στην Αθήνα.

-Παρακολούθησα την επιστημονική συζήτηση με θέμα:«Τεχνητή νοημοσύνη & απασχόληση, η επανάσταση άρχισε». Η συζήτηση έλαβε χώρα την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 στο auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών.

-Παρακολούθησα την επιστημονική συνάντηση με θέμα:«Γεωπολιτική Οικονομία και Ενέργεια στην Περιοχή», που συνδιοργάνωσαν   το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ.) του Παντείου Πανεπιστημίου και η Εταιρεία Συμεών Τσομώκος Α.Ε, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο KingGeorge στο Σύνταγμα.

-Παρακολούθησα το Εργαστήριο δημιουργικής γραφής που σχεδίασε και υλοποίησε ο συγγραφέας Βαγγέλης Ραπτόπουλος. Το σεμινάριο ήταν κατανεμημένο σε δέκα μαθήματα συνολικής διάρκειας 20 ωρών, πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό κτήριο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς ( ΠΙΟΠ) στην Αθήνα, από τον Σεπτέμβριο 2017 έως τον Ιούνιο του 2018.

-Παρακολούθησα την ημερίδα με θέμα:«Οι σχέσεις Ελλάδας – Η.Π.Α.: Μία στρατηγική συνεργασία για τον 21ο αιώνα», που διοργάνωσε το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ.) του Παντείου Πανεπιστημίου την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ι.ΔΙ.Σ. στην Αθήνα.

-Παρακολούθησα την ημερίδα με θέμα:«H Ελλάδα στα Βαλκάνια» που έλαβε χώρα την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019 στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα.                                                                                                                                                         Διοργανώθηκε από το Κέντρο Γεωπολιτικών Αναλύσεων του NewYorkCollege σε συνεργασία με τους ΑΧΕΠΑChapterIcarus και την επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Διπλωματίας και Πολιτικών Τεχνολογιών του NewYorkCollege.

-Παρακολούθησα την ημερίδα με θέμα:«Πολύτροπος Ηγέτης: Τα Μυστικά της Επιτυχίας των Στελεχών σε Ταραγμένους Καιρούς» που διοργανώθηκε από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο NewYorkCollege με την υποστήριξη του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/JuniorAchievementGreeceμε κεντρικό ομιλητή τον Καθηγητή και Πρύτανη του NewYorkCollege, Δημήτρη Μπουραντά την Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019 στην Αίθουσα του «Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» .                                                                                                                                                                                                                           

-Παρακολούθησα την ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Από το Νεοελληνικό διαφωτισμό στα Συντάγματα της Επανάστασης του 1821: Ο Πρώιμος Ελληνικός Φιλελευθερισμός», που έλαβε χώρα την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 στην αίθουσα Α1 του NewYorkCollege με κεντρικό Ομιλητή τον Αριστείδη Ν. Χατζή, Καθηγητή Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διοργανώθηκε από το Κέντρο Διπλωματίας και Πολιτικών Τεχνολογιών του Εκπαιδευτικού Ομίλου NewYorkCollege. Τη συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος του Κέντρου Διπλωματίας και Πολιτικών Τεχνολογιών, Ανδρέας Ανδριανόπουλος

-Παρακολούθησα την ανοιχτή συζήτηση με θέμα:«Ο Δημοσιογράφος σε ένα Πολιτικό Σύστημα σε Κρίση», που έλαβε χώρα την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 στην αίθουσα Α1 του NewYorkCollegeμε κεντρικούς Ομιλητές την Μαριάννα Πυργιώτη Πολιτική Αναλύτρια, και το Δημοσιογράφο Χρήστο Κώνστα. Διοργανώθηκε από το Κέντρο Διπλωματίας και Πολιτικών Τεχνολογιών του Εκπαιδευτικού Ομίλου NewYorkCollege. Τη συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος του Κέντρου Διπλωματίας και Πολιτικών Τεχνολογιών, Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

-Παρακολούθησα το Διεπιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Τεχνολογικές Εξελίξεις και Δικαιοσύνη», που διοργάνωσε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής του Εθισμού στο Διαδίκτυο και την υποστήριξη του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος . Το Συνέδριο έλαβε χώρα στις 5 & 6 Απριλίου 2019 στην Αίθουσα Τελετών Εφετείου Αθηνών.

-Παρακολούθησα την ανοιχτή συζήτηση με θέμα:«Ο Παραγωγικός Μετασχηματισμός της Ελληνικής Οικονομίας: Προκλήσεις και Ευκαιρίες για την Επόμενη Μέρα» που έλαβε χώρα την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 στην αίθουσα Α1 του NewYorkCollege με κεντρικό Ομιλητή τον Δημήτρη Βεργάδο, Χημ. Μηχ. ΕΜΠ, Διευθυντή Τομέα ΜΜΕ, Θέσεων και Ενημέρωσης του ΣΕΒ. Διοργανώθηκε από το Κέντρο Διπλωματίας και Πολιτικών Τεχνολογιών του Εκπαιδευτικού Ομίλου NewYorkCollege. Τη συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος του Κέντρου Διπλωματίας και Πολιτικών Τεχνολογιών, Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

-Παρακολούθησα το Σεμινάριο:«Ψυχολογικός Πόλεμος - Μέσα Ενημέρωσης και Προπαγάνδα ως μέσα Υβριδικού Πολέμου σε Μέση Ανατολή, Βαλκάνια και ΝΑ Μεσόγειο» διάρκειας δεκαπέντε (15) εκπαιδευτικών ωρών που διοργανώθηκε από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 (ΚΔΒΜ2) του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York  College, σε συνεργασία με το Κέντρο Γεωπολιτικών Αναλύσεων του New York College με την επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Μελέτης Μεσογειακής – Μεσανατολικής Πολιτικής και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, του Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης και την επίσημη υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας. Το Σεμινάριο άρχισε στις 13 Μαΐου 2019.

-Παρακολούθησα την Ανοιχτή Συζήτηση με Θέμα:«Η Ληστεία στην Ελλάδα του 19ου Αιώνα» που έλαβε χώρα την Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019, στις Κεντρικές Εγκαταστάσεις του NewYorkCollege (Αμαλίας 38, Σύνταγμα), Διοργανώθηκε από το Κέντρο Διπλωματίας και Πολιτικών Τεχνολογιών του Εκπαιδευτικού Ομίλου NewYorkCollege με Κεντρικούς Ομιλητές τον Θάνο Βερέμη (Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών) και τον Τάκη Θεοδωρόπουλο (Συγγραφέα). Τη συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος του Κέντρου Διπλωματίας και Πολιτικών Τεχνολογιών, του NewYorkCollege Ανδρέας Ανδριανόπουλος.  

-Παρακολούθησα την Ανοιχτή Συζήτηση με Θέμα:«What’in animage? Η εικόνα της Κίνας στην Ελλάδα» που διοργανώθηκε από το Κέντρο Διπλωματίας και Πολιτικών Τεχνολογιών του NewYorkCollege την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 στις Κεντρικές Εγκαταστάσεις του NewYorkCollege και κεντρικό Ομιλητή τον PlamenTonchew, HeadofAsiaUnit, InstituteofInternasionalEconomicRelations (IER).      

-Παρακολούθησα την Ημερίδα με θέμα:«Αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση: Ο Κρίσιμος Ρόλος της Ηγεσίας» , που διοργανώθηκε από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο NewYorkCollege και το AthensLeadershipLab, με την Επίσημη Υποστήριξη της Ένωσης Αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019 στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ». Κεντρικός Ομιλητής: Καθηγητής και Πρύτανης του NewYorkCollege, Δημήτρης Μπουραντάς.

--Παρακολούθησα την Ανοιχτή Συζήτηση με Θέμα : «Λόγοι και Διαδρομές Εκτίναξης του Δυτικού Πολιτισμού μετά τον 15Ο Αιώνα» που διοργανώθηκε από το Κέντρο Διπλωματίας και Πολιτικών Τεχνολογιών του New York College την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:00 , στις Κεντρικές Εγκαταστάσεις του New York College και κεντρική ομιλήτρια την Μαρία Ευθυμίου, καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

--Παρακολούθησα την Ανοιχτή Συζήτηση με Θέμα:«Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 στην Παγκόσμια Σκακιέρα» που έλαβε χώρα την Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019 , στην Αίθουσα Α1 του New York College, με Κεντρικό Ομιλητή τον Μελέτη Μελετόπουλο, Διδάκτωρ Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστημίου Γενεύης. Τη συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος του Κέντρου Διπλωματίας και Πολιτικών Τεχνολογιών, του NewYorkCollege Ανδρέας Ανδριανόπουλος.                                                                                         

--Παρακολούθησα την Ημερίδα με Θέμα:«Η Ευρωατλαντική Προοπτική των Βαλκανίων και η θέση της Ελλάδας» που διοργανώθηκε από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο New York College και τον Κύκλο Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση με την υποστήριξη του Κέντρου Γεωπολιτικών Αναλύσεων και του Κέντρου Διπλωματίας και Πολιτικών Τεχνολογιών την Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 στον Φιλολογικό Σύλλογο «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» με κεντρικούς ομιλητές τους κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, πρώην αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης & υπουργό Εξωτερικών, Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αν. Υπουργό Εξωτερικών, Αρμόδιο για τα Ευρωπαϊκά θέματα, Δημήτρη Κούρκουλα, πρώην Υφυπουργό Εξωτερικών και πρώην Πρέσβη της Ε.Ε και Δημήτρη Καραταϊδη, πρέσβη ε.τ.                                                                                                                

-Παρακολούθησα την Ανοιχτή Συζήτηση με Θέμα:«Λαϊκισμός και Ανοιχτή Κοινωνία» που έλαβε χώρα την Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 18:00, στην Αίθουσα Α1 του New York College (Αμαλίας 38, Σύνταγμα), με κεντρικό Ομιλητή τον Δημήτρη Δημητράκο, Ομότιμο Καθηγητή Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη Συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος του Κέντρου Διπλωματίας και Πολιτικών Τεχνολογιών του New York College, κος Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

 

--Παρακολούθησα την Ανοιχτή Συζήτηση με Θέμα: «Εκλογικά Συστήματα και Λαϊκή Αντιπροσώπευση: ο νέος Εκλογικός Νόμος», που έλαβε χώρα την Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18:00, στην Αίθουσα Α1 του New York College (Αμαλίας 38, Σύνταγμα), με κεντρικό ομιλητή τον Θανάση Διαμαντόπουλο, Ομότιμο Καθηγητή του Πάντειου Πανεπιστημίου. Τη Συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος του Κέντρου Διπλωματίας και Πολιτικών Τεχνολογιών του New York College, κος Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

-Παρακολούθησα την διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:                                      «Υβριδικός Πόλεμος στην Ανατολική Μεσόγειο: Η Πρόκληση για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 και ώρα 19:00. Διοργανώθηκε από το Κέντρο Γεωπολιτικών Αναλύσεων του New York College με την επίσημη υποστήριξη του Κέντρου Διπλωματίας και Πολιτικών Τεχνολογιών και Χορηγό Επικοινωνίας το Foreign Affairs – Hellenic Edition. Κεντρικοί ομιλητές οι: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αν. Υπουργός Εξωτερικών, Αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, Ευάγγελος Αποστολάκης,  Υπουργός Εθνικής Άμυνας 2019, επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ 2015-2019, Άγγελος Συρίγος, Βουλευτής ΝΔ, Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής και ο Αλέξανδρος Μαλλιάς, Πρέσβης επί τιμή.Τη Συζήτηση συντόνισαν οι: :Αθανάσιος Κοσμοπουλος, Διεθνολόγος, Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων Υπουργείου Ψηφιακης Διακυβερνησης και Λουκάς Κατσώνης, Διεθνολόγος, Εκδότης ForeignAffairsHellenicEdition.

-Παρακολούθησα την Διαδικτυακή Εκδήλωση με θέμα: «Το Πλήγμα στον Ελληνικό Τουρισμό από την Πανδημία του Κορωναϊού: Παρούσα Κατάσταση, Καινοτόμες Ιδέες και Προτάσεις για Έξοδο από την Κρίση» που πραγματοποιήθηκετην Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 και ώρα 19:00. Διοργανώθηκε από το Athens Leadership Lab του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Κεντρικοί ομιλητές οι: Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Βαρβάρα Αβδή, Πρόεδρος του οργανισμού των Ιστορικών Ξενοδοχείων της Ευρώπης Historic Hotels of Europe Δέσποινα Πρίνια, Καθηγήτρια Πολιτιστικής Διπλωματίας και Brand Nations, Πανεπιστήμιο Στρασβούργου SCG Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Aldemar Resorts.                                                                                      

 

-Παρακολούθησα την Διαδικτυακή Εκδήλωση με θέμα:«Αθλητισμός και η Πανδημία του Κορωναϊού: το Παρόν και οι Προοπτικές για το Μέλλον» που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 και ώρα 20:00. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το  Αθλητικό Τμήμα του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College με την επίσημη υποστήριξη του Αθλητικού Ομίλου Κάλλιστος. Κεντρικοί ομιλητές οι:: Στέλιος Γιαννακόπουλος, Προπονητής, Πρωταθλητής Ευρώπης 2004, Παύλος Καγιαλής, Χάλκινος Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας 2016, Παναγιώτης Μάντης, Χάλκινος Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας 2016, Χρήστος Σωτηρακόπουλος, Δημοσιογράφος και συγγραφέας, Σταμάτης Λένης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Ιδρυτής Αθλητικού Ομίλου Κάλλιστος, Νίκος Κατσαρός, Διευθυντής Τμήματος Διατροφολογίας Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College, Γιάννης Γκόβας, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων Δάσκαλος του Τaekwondo Master 8th DAN).

-Παρακολούθησα την Διαδικτυακή Συζήτηση με θέμα:«Προκλήσεις ασφάλειας και ο ρόλος του ΝΑΤΟ στη νότια πτέρυγα». Ήταν η πρώτη διαδικτυακή συζήτηση από μία σειρά διαδικτυακών συζητήσεων που διοργανώνει ο Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση» σε συνεργασία με τη «Διεύθυνση Δημόσιας Διπλωματίας της Ατλαντικής Συμμαχίας», με θέμα:                        «ΝΑΤΟ και νέα διλήμματα ασφάλειας». Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Ιουλίου 2020, και ώρα 18:00. Ομιλητές:

Ιωάννης Αλέξιος Ζέπος, πρέσβης ε.τ., πρώην Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΞ, πρώην Μόνιμος Αντιπρόσωπος στο ΝΑΤΟ

Θρασύβουλος Σταματόπουλος, πρέσβης ε.τ., πρώην Bοηθός Γενικός  Γραμματέας ΝΑΤΟ για Πολιτικές Υποθέσεις, πρώην Μόνιμος Αντιπρόσωπος στο ΝΑΤΟ

Κατερίνα Σώκου, Nonresident Senior Fellow, Atlantic Council, Aνταποκρίτρια Καθημερινής-ΣΚΑΙ στην Ουάσινγκτον

Γιώργος Τζογόπουλος, Fellow Begin-Sadat Centre και ΕΛΙΑΜΕΠ, Διδάσκων Διεθνών Σχέσεων, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, πρώην υπουργός Αμύνης, που συντόνισε και τη συζήτηση

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Ινώ Αφεντούλη, στέλεχος της Διεθνούς Γραμματείας του ΝΑΤΟ, Διεύθυνση Δημόσιας Διπλωματίας.                                            

-Παρακολούθησα το Διαδικτυακό Σεμινάριο µε θέµα: «CERN: Tαξίδι στην καρδιά της ύλης» που διοργανώθηκε από το Science Cafe του Εκπαιδευτικού Οµίλου New York College το Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 17.00 έως 19.00 µε κεντρικό οµιλητή τον Εµµανουήλ Χανιωτάκη, Φυσικό, Ελληνογερµανική Αγωγή, Υπ. Δρ. Πανεπιστηµίου Αθηνών.

Παρακολούθησα το Διαδικτυακό Σεμινάριο µε θέµα: «Deeper Learning» που διοργανώθηκε από το Science Cafe του Εκπαιδευτικού Οµίλου New York College την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 18:00 έως 20:00 µε κεντρική οµιλήτρια την Ευγενία Παυλάκου, Brand & Marketing Manager New York College, Υπ. Δρ. Τµήµα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, Οικονοµικό Πανεπιστήµιο Αθηνών.

Παρακολούθησα το Διαδικτυακό Σενάριο µε θέµα: «Κατανοώντας το άγχος υγείας: Αίτια, συµπτώµατα και θεραπεία» που διοργανώθηκε από το Wellness Cafe του Εκπαιδευτικού Οµίλου New York College την Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου και ώρα 14.00 έως 16.00, µε κεντρική οµιλήτρια την Σοφία Μερτύρη, MSc, Γνωσιακή συµπεριφορική ψυχοθεραπεύτρια, Σύµβουλο φοιτητών της συµβουλευτικής υπηρεσίας του NYC.

-Παρακολούθησα το Διαδικτυακό Σεμινάριο µε θέµα: «Ενσυνείδητη διατροφή: από την τροφή, στην φροντίδα» που διοργανώθηκε από το WellnessCafe του Εκπαιδευτικού Οµίλου NewYorkCollege. ΠραγματοποιήθηκετηνΔευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 καιώρα 11:00 έως 13:00. µεκεντρικόοµιλητήτονΚωνσταντίνοΖερβό Creator of EATT* - Behavioral nutritionist - Mindful eating teacher Certified Wellcoach - bodyART instructor.

-Παρακολούθησα το Διαδικτυακό Σεμινάριο µε θέμα: “Η συμβολή των πολλαπλών τύπων νοημοσύνης στην προσωπική ανάπτυξη και επαγγελματική εξέλιξη”, που διοργανώθηκε από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο NewYorkCollegeτην Παρασκευή 05 Μαρτίου 2021 και ώρα 18:30 έως 20:30. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο διάσημος Καθηγητής του Harvard, Dr. Howard Gardner με τον Καθ. Δημήτρη Μπουραντά, Πρύτανη και Διευθυντή του Executive MBA του New York College και Iδρυτή των μεταπτυχιακών προγραμμάτων Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού και MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και τον Ομότιμο Καθηγητή του Ε.Κ.Π.Α., Γεώργιο Φλουρή.

-Παρακολούθησα το Διαδικτυακό Σεμινάριο µε θέμα:

«Έγκληματολογική Ψυχολογία και Παραβατική Συμπεριφορά» που διοργανώθηκε από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο NewYorkCollege την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 και ώρα 12:00 έως 14:00, με ομιλήτρια την Χρύσα Καλτσώνη Κοινωνιολόγο του Εγκλήματος – Σύμβουλο διαχείρισης επιθετικότητας, NewYorkCollegestudentplacementadvisor. Τη συζήτηση συντόνισε ο Κωνσταντίνος Καλαχάνης, Δρ. Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, ResearchCoordinator NewYoorkCollege.

-Παρακολούθησα το Διαδικτυακό Σεμινάριο µε θέμα: «Πολύτιμα μαθήματα ζωής από τους πρωταγωνιστές της Επανάστασης του 1821» που διοργανώθηκε από τον Δήμοκαι τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες του Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο New York College, την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 και ώρα 18:00 έως 20:00, με ομιλητές τους: α) Καθ. Δημήτρη Μπουραντά, Πρύτανη και Διευθυντή του Executive MBA του New York College και ιδρυτή των μεταπτυχιακών προγραμμάτων Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού και MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) & β) Λουκά Παπάζογλου, Σύμβουλο Επιχειρήσεων. Τη Συζήτηση συντόνισε: ο Κωνσταντίνος Καλαχάνης,  Δρ. Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, Research Coordinator, New York College.  

-Παρακολούθησα την Διαδικτυακή Επιστημονική Συνάντηση με τίτλο:«Το ταξίδι στην ΙΘΑΚΗ: Η αξία της Θεραπευτικής Κοινότητας στην Ελλάδα». Διοργανώθηκε από το ΚΕΘΕΑ.και το περιοδικό ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ. Η διαδικτυακή συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021,από 14:00 έως16:00

αρακολούθησα το Διαδικτυακό Σεμινάριο µε θέμα: «Το τίμημα του Εμφυλίου» που διοργανώθηκε από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο  New  York  College την Πέμπτη 22 Απριλίου, και ώρα 17.00 έως 19.00, με ομιλητή τον Νίκο Χριστοδουλάκη, Ομότιμο Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη συζήτηση συντόνισε ο Κωνσταντίνος Καλαχάνης, Δρ.ΦιλοσοφίαςΕΚΠΑ, ResearchCoordinator, NewYorkCollege.

αρακολούθησα το Διαδικτυακό Σεμινάριο µε θέμα:

«Λίγος Χρόνος για Μελέτη.. Σπουδαία Αποτελέσματα» που διοργανώθηκε από τον  Εκπαιδευτικό Όμιλο  New  York  College την Τετάρτη 28 Απριλίου, και ώρα 17.00 έως 19.00.

αρακολούθησα το Διαδικτυακό Σεμινάριο µε θέμα:

««Ειδικότητες που θα διαμορφώσουν την αγορά εργασίας. Μάθε ποιες!», που διοργανώθηκε από τον  Εκπαιδευτικό Όμιλο  New  York  College την Τετάρτη 05 Μαΐου 2021, και ώρα 17.00 έως 19.00.

αρακολούθησα τη Διαδικτυακή Εκδήλωση µε θέμα:

«Ανάπτυξη ο άλλος δρόμος» που διοργανώθηκε από τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College και το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (ICC Hellas), την Τρίτη 11 Μαΐου 2021 και ώρα 18:45- 21:30.

αρακολούθησα το διαδικτυακό Σεμινάριο µε θέμα:«Εφαρμοσμένη Διατροφογενετική: Τι είναι και τι ΔΕΝ είναι» που διοργανώθηκε από τον  Εκπαιδευτικό Όμιλο  New  York  College την την Πέμπτη 13 Μαΐου 2021, και ώρα 17:00 – 19:00.

-Παρακολούθησα το διαδικτυακό συνέδριο µε θέμα: « Η συμβολή του Ιωάννη Καποδίστρια στην ηθική και στην εκπαίδευση» που διοργανώθηκε από τον  Εκπαιδευτικό Όμιλο  New  York  College την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021, και ώρα 17.00 - 20.00                                                                                                                              

-Παρακολούθησα τη διαδικτυακή Ημερίδα µε θέμα:«Γνωριμία με τα Πρόσωπα της Ψυχολογίας» που διοργανώθηκε από τον  Εκπαιδευτικό Όμιλο  New  York  College, την Πέμπτη 3 Ιουνίου .και ώρα 19:00 - 21:15.

                                                          

-Παρακολούθησα το διαδικτυακό Σεμινάριο µε θέμα:«Θετικές σχέσεις: Η μυστική δύναμη της ευτυχίας» που διοργανώθηκε από τον  Εκπαιδευτικό Όμιλο  New  York  College, την Πέμπτη 24 Ιουνίου .και ώρα 18:00 - 20:00.

-Παρακολούθησα το διαδικτυακό Σεμινάριο µε θέμα: «Σημαντικές επαγγελματικές δεξιότητες για επιτυχημένη καριέρα» που διοργανώθηκε από τον  Εκπαιδευτικό Όμιλο  New  York  College, την Πέμπτη 29 Ιουλίου,. και ώρα 18:30 - 20:00.Ομιλητής: Καθ. Δημήτρης Μπουραντάς Πρύτανης New York College,, Ιδρυτής και Διευθυντής των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών Διοίκησης Ανθρωπίνου δυναμικού και Executive MBA στο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (πρώην ΑΣΟΕΕ).

-Παρακολούθησα την διαδικτυακή εκδήλωση µε θέμα:«Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΝΥΚΑ», που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Όμιλος  New  York  College, ο Πατριωτικός

Όμιλος Αγωνιστών του 1821 & Ιστορικών Γενών της Ελλάδας και το Πολιτισμικό Σωματείο «Διόνυσος», την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, 17:30 - 20:00, στον Αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας.

-Παρακολούθησα την Εκδήλωση ιστορικού περιεχομένου προς τιμήν των θρυλικών Ντρέδων: µε θέμα: «Ντρέδες: Στην πρώτη γραμμή της Ελληνικής Παλιγγενεσίας», που διοργάνωσαν ο  Εκπαιδευτικός Όμιλος New York College, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, η Περιφέρεια Πελλοπονήσου Π.Ε. Μεσσηνίας, η Πρεσβεία του Παναμά, ο Δήμος Ζαχάρως, ο Δήμος Καλαμάτας, ο Δήμος Πύλου - Νέστορος, ο Δήμος Οιχαλίας, ο Δήμος Τριφυλίας, η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, οι Τριφύλιοι Δυτικής Αττικής και η Ομοσπονδία Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας, υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου και ώρα 20:00, στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης στο Μέγαρο Μουσικής, στην  Αθήνα.

-Παρακολούθησα την διαδικτυακή συζήτηση με θέμα:

«Η Στρατηγική Σχέση Ελλάδας – Γαλλίας και η αναβάθμιση του Γεωπολιτικού αποτυπώματος της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο» , που διοργανώθηκε από το Κέντρο Γεωπολιτικών Αναλύσεων του New  York  College, την Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 19:00                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

-Παρακολούθησα την διαδικτυακή συζήτηση με θέμα:

«Soft Skills και Διοίκηση για Ηγεσία 4.0Προκλήσεις και Προοπτικές στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης», που διοργανώθηκε από το AthensLeadershipLab του Εκπαιδευτικού Ομίλου New  York College, την Πέμπτη , 16 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 19:00. Τη συζήτηση συντόνισε ο Δημήτρης Βέργαδος, Διευθυντής Τομέας ΜΜΕ, Θέσεων και Ενημέρωσης ΣΕΒ.                                                                                      

--Παρακολούθησα τoδιαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα:

«Συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα δύο προσεγγίσεων: Θεραπευτική Συμβουλευτική και Θετική Ψυχολογία/Combiningthestrengthsoftwoapproaches: TherapeuticCounselingandPositivePsychology»,που διοργανώθηκε από τον  Εκπαιδευτικό Όμιλο  New  York  College, την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022  και ώρα  18.00-21.00.

--Παρακολούθησα την διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: ««Προκλήσεις και Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού στη σύγχρονη εποχή», που διοργανώθηκε από το AthensLeadershipLab του Εκπαιδευτικού Ομίλου New  York College, την Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου,  και ώρα 18:30-20:30. Ομιλητής: Καθ. Δημήτρης Μπουραντάς

Πρύτανης New York College,, Ιδρυτής και Διευθυντής των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών Διοίκησης Ανθρωπίνου δυναμικού και Executive MBA στο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (πρώην ΑΣΟΕΕ).

--Παρακολούθησα την διαδικτυακή Εκδήλωση με θέμα

«Τεχνικές Εργασιακής Αναζήτησης»που διοργανώθηκε από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο New York College σε συνεργασία με την skywalker.gr στο πλαίσιο του Career Week 2022 την Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 17:30-19:00. Ομιλητής:Χατζηιωαννίδης Σωτήρης, Εμπορικός Διευθυντής Skywalker.gr

-Παρακολούθησα την διαδικτυακή Εκδήλωση με θέμα:

«Πώς να κάνεις το βιογραφικό σου να ξεχωρίζει», που θα διοργανωθεί από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο New York College σε συνεργασία με την Εταιρεία Συμβούλων Καριέρας LeadCompass, στο πλαίσιο του Career Week 2022,την Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 17:30-19:00.Ομιλητής: Μάρκος Κορβέσης, Σύμβουλος Καριέρας/Συνιδιοκτήτης της LeadCompass

--Παρακολούθησα τoδιαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα:

«Έξυπνα και Στοχευμένα Μεταπτυχιακά: Πολύτιμες πληροφορίες για τη σύνδεση τους με την αγορά εργασίας», που διοργανώθηκε από τον  Εκπαιδευτικό Όμιλο  New  York  College, σε συνεργασία με την Εταιρεία Συμβούλων Σταδιοδρομίας Orientum,

την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022  και ώρα  18.30-20.00.

Ομιλητής: Θοδωρής Θεοτόκης, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Orientum

--Παρακολούθησα τη διαδικτυακή συζήτηση με θέμα:

«Ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας και της Οικονομίας στην Ελλάδα

Υπάρχει Success Story; Αν ναι, πως αυτό μπορεί να συνεχιστεί;»που διοργανώθηκε από τον  Εκπαιδευτικό Όμιλο  New  York  College, με την επίσημη υποστήριξη του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιρειών και ΕΠΕ, την επιστημονική υποστήριξη του Athens Leadership Lab του New York College και Χορηγό Επικοινωνίας το CNN Greece, την Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2022 και ώρα 19:00.

--Παρακολούθησα το διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα:

«Διαχείριση Κρίσεων και αντιμετώπιση απωλειών υγείας: Υπόθεση BATACLAN, Γαλλία» που διοργανώθηκε από τον  Εκπαιδευτικό Όμιλο              New York Collegeκαι την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα της Υγείας την  Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 και ώρα 18:00 - 20:00.                                

--Παρακολούθησα το διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα:«Οι πωλήσεις στην ψηφιακή εποχή» που διοργανώθηκε από τον  Εκπαιδευτικό Όμιλο  NewYork Collegeτην  Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022 και ώρα 18:00 - 19:00.. Ομιλητής: Καθηγητής και Συγγραφέας Δρ. Γιάννης ΤζαβλόπουλοςΓενικός Διευθυντής του New York College Θεσσαλονίκης και Ιδρυτής της εταιρίας συμβούλων Upgrade, Συγγραφέας του best seller: Μην Πουλάτε! Κάντε τους άλλους να αγοράσουν!                                                      

-Ορθομοριακή Ιατρική Διατροφή                                                                                   

 -Λαογραφία, Λαϊκός Πολιτισμός                                                                                    

- Ταξίδια, πεζοπορία, ορειβασία                                                                                       

 -Σκάκι