Πληροφορίες: 2103482333, Ιατρείο Επιφ/κής: 2103482420, Γραφείο Διαχείρισης Ασθενών: 2103482477.

Main menu
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ   ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ  ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Ονοματεπώνυμο: Χρήστος ΚΑΛΥΒΑΣ του Ταξιάρχη
Ψυχολόγος MSc  
Έτος Γέννησης: 1966
Οικογενειακή Κατάσταση: Άγαμος
Εθνικότητα: Ελληνική
Τηλέφωνα : 210-3482362 & 6936501321
Διεύθυνση : Πειραιώς 153– Αθήνα
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
-Το έτος 1984 εισήλθα στην Ελληνική Αστυνομία.
-Το έτος 1988 αποφοίτησα από τη Σχολή Αξιωματικών με το βαθμό του Υπαστυνόμου Β΄.
-Το έτος 1998 μετατάχθηκα στην Υγειονομική Υπηρεσία  της Ελληνικής Αστυνομίας με την ειδικότητα του Ψυχολόγου όπου υπηρετώ μέχρι σήμερα και κατέχω τον βαθμό του Ταξίαρχου Υγειονομικού - Ειδικών καθηκόντων, 
-Είμαι πτυχιούχος του  Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών του Τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας με ειδίκευση στην Ψυχολογία στο οποίο εισήλθα μετά από κατατακτήριες εξετάσεις το 1992. Απέκτησα το σχετικό Πτυχίο, στις 15-12-1995 με βαθμό Πτυχίου «Λίαν Καλώς».
-Είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος  Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Νοσηλευτικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Διαχείριση Κρίσεων, Μαζικών Καταστροφών & Επειγουσών Καταστάσεων» με κατεύθυνση  «Επείγουσα Φροντίδα Υγείας». Απέκτησα τον σχετικό τίτλο στις 10-07-2013  με βαθμό «Άριστα». Τίτλος Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας:  «Μέθοδοι Επιλογής  Προσωπικού στην Ελληνικής Αστυνομία: Κριτική Αξιολόγηση».
-Από 1-12-1993 έως τις 17-12-1997, ασκήθηκα στην Κλινική Ψυχολογία στις Κλινικές του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών «Δρομοκαΐτειο»: Βενιζέλειο,  Σεβαστοπούλειο, καθώς και στο Κέντρο Ψυχοθεραπειών και στο Τμήμα Οξέων Περιστατικών – Βραχείας Νοσηλείας του ιδίου Νοσοκομείου. Χορήγηση ψυχομετρικών δοκιμασιών.
-Είμαι κάτοχος Πιστοποιητικού αποφοίτησης από το Ετήσιο Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό  (ΠΕΣΥΠ), της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ).  Στις 12 Ιουλίου 2016, απέκτησα το σχετικό Πιστοποιητικό με βαθμό «Άριστα». Τίτλος Πτυχιακής Εργασίας:  «Η έννοια της αυτοσυμπόνιας και η αξιοποίησή της  στο θεσμό της συμβουλευτικής και του επαγγελματικού προσανατολισμού».   
-Από το εκπαιδευτικό έτος 2011 έως και το 2017, συμμετείχα ως εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης – διαλέκτης στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης  στην Κλινική Ψυχολογία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
-Είμαι κάτοχος της υπ’αριθμ.11940/24-6-2015 Βεβαίωσης που εκδόθηκε από την Περιφέρεια Αττικής / Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας/Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας / Τμήμα Υπηρεσιών και Επαγγελμάτων Υγείας. Σύμφωνα με τη Βεβαίωση αυτή πληρώ όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για την άσκηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου σε όλη την Επικράτεια. 
-Με την υπ’αριθμ. 236751/12/8-β΄ από 26/04/2017, Διαταγή  του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας /Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρωπίνου Δυναμικού/ Τμήμα Αξιωματικών/Γραφείο 3ο,  μου παρέχεται από τον κ. Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας,  η άδεια για άσκηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου ιδιωτικά.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
-Έχω διατελέσει  επί σειρά ετών από το 1996, πρόεδρος της Επιτροπής Ψυχομετρικής Δοκιμασίας για την επιλογή Υποψηφίων στις Αστυνομικές Σχολές.
-Από το έτος 2001 είμαι μέλος της Ομάδας Ψυχολογικής Υποστήριξης της Ελληνικής Αστυνομίας, για  άτομα που έχουν υποστεί έντονα και βίαια ψυχοτραυματικά γεγονότα, καθώς και για τα μέλη των οικογενειών τους. 
-Συμμετείχα στο Επιχειρησιακό Σχέδιο «Διοικητική  Μέριμνα» που εφαρμόσθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, για την ψυχολογική υποστήριξη του προσωπικού της.
-Συμμετείχα στο Επιχειρησιακό Σχέδιο Διαπραγματεύσεων για την συμμετοχή Ψυχολόγων στις ομάδες Διαπραγματευτών για την Ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.»
-Από το  έτος 2009 μέχρι και σήμερα, είμαι τακτικό μέλος στην «Ειδική Επιτροπή Ψυχομετρικών Δοκιμασιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής που αφορά στον έλεγχο καταλληλότητας των Αστυνομικών να φέρουν όπλο».
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
-Έχω παρακολουθήσει τα ακόλουθα Εκπαιδευτικά Προγράμματα:
-Το διετές «Σεμινάριο Βραχείας Ψυχοδυναμικής Ψυχοθεραπείας» κατά τα εκπαιδευτικά έτη 1996 – 1998, που διοργάνωσε η Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.
-Το «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Κέντρου Ψυχοθεραπειών» από τον Νοέμβριο του 1996 έως τον Ιούνιο του 1999, του Δρομοκαϊτείου Νοσοκομείου Αττικής.
-Τα εκπαιδευτικά μαθήματα της Επιστημονικής Επιτροπής του Δρομοκαϊτείου  Νοσοκομείου  στην «Κλινική Ψυχιατρική και Ψυχοφαρμακολογία»,  από τον Οκτώβριο του 1998 έως τον Ιούνιο του 1999.
- Εκπαιδεύτηκα από την Scotland Yard (U.K) στις «Διαπραγματεύσεις Κρίσεων» το έτος 2004 και εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, 
-Το πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας» που οργανώθηκε από  τη Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, King’s College Hospital, Section of Primary Care Mental Health, την Εταιρεία Προληπτικής Ψυχιατρικής, τον Τομέα Προληπτικής Ψυχιατρικής της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Εταιρείας και το Educational Trust for Health Improvement through Cognitive Strategies.
Το πρόγραμμα αποσκοπούσε στην Εκπαίδευση Εκπαιδευτών και διήρκεσε από τον Φεβρουάριο 2003 μέχρι τον Ιούνιο 2004 (176 ώρες). Είχε ως στόχο: α) την εκπαίδευση στην μεθοδολογία πρόληψης της ψυχικής νόσου και προαγωγής της ψυχικής υγείας, β) την καταπολέμηση του στίγματος και γ) την εκπαίδευση στις μεθόδους και τις δομές της κοινωνικής επανένταξης των ασθενών που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές.
-Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Προαγωγής Ψυχικής Υγείας με τίτλο:
«Εκπαίδευση Αξιωματικών Υγειονομικού της  Ελληνικής Αστυνομίας στην επιλογή Αστυνομικού προσωπικού που φέρει οπλισμό: Πρόβλεψη επιθετικότητας αυτοκτονικής συμπεριφοράς με ψυχομετρικές μεθόδους και συνέντευξη».  Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διήρκεσε 72 ώρες (Νοέμβριος 2004 – Απρίλιος 2005)  και διοργανώθηκε από τη Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Institute of Psychiatry, King’s College, Section of Primary Care Mental Health, London, και το Educational Trust for Health Improvement through Cognitive Strategies (E.T.H.I.C.S), London.  
-Σεμινάριο στην «Κλινική Ψυχοπαθολογία»  της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνολικής διάρκειας 63 ωρών σε 21 τρίωρες δεκαπενθήμερες συνεδρίες από τον Οκτώβριο 2005 έως και τον Ιούνιο  2006.
-Σεμινάριο με θέμα: «Φιλοσοφία και Μεθοδολογία Ψυχιατρικής,  Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας» της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνολικής διάρκειας  48 ωρών σε 16 τρίωρες δεκαπενθήμερες συνεδρίες από το Νοέμβριο 2005 έως και τον Ιούνιο 2006.
-Σεμινάριο (διάρκειας 21 ωρών) που οργάνωσε η ISON PSYCHOMETRICA τον Σεπτέμβριο του 2006, με αντικείμενο τη χορήγηση, βαθμολόγηση και επεξεργασία αποτελεσμάτων για το «Πολυδιάστατο Ερωτηματολόγιο Προσωπικότητας της Μινεσότα MMPI 2TM».
-Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Εκπαίδευση Διαπραγμάτευσης Κρίσιμων Καταστάσεων του Υπουργείου  Δικαιοσύνης των Η.Π.Α», από 27 Νοεμβρίου 2006 έως 1 Δεκεμβρίου 2006. Πραγματοποιήθηκε στην Ελληνική Αστυνομική Ακαδημία στην Αθήνα.
-Το «Σεμινάριο Εκπαίδευσης Ψυχολόγων στις «Προβολικές Δοκιμασίες  T.A.T και RORSCHACH», της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε), από 
τον Οκτώβριο 2006 έως και τον Ιούνιο του 2007.
-Το ετήσιο κλινικό θεωρητικό Σεμινάριο με θέμα: «O έφηβος του σήμερα: Εκφράσεις και Ψυχοπαθολογία». Διοργανώθηκε από το Τμήμα Ψυχιατρικής Εφήβων και Νέων του Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς»  κατά το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008.
-Το εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Κλινικές όψεις της χορήγησης και βαθμολόγησης του «WISC-ΙΙΙ». από τον Οκτώβριο του 2007 έως τον Φεβρουάριο του 2008, (διάρκειας 25 ωρών). Το σεμινάριο έγινε στο Κέντρο Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα – Καισαριανής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
-Το ετήσιο κλινικό θεωρητικό Σεμινάριο με θέμα: «Η σεξουαλικότητα στην εφηβεία.» Το Σεμινάριο διοργανώθηκε από το Τμήμα Ψυχιατρικής Εφήβων και Νέων του Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς»  κατά το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009.
-Το Εκπαιδευτικό Εργαστήριο Καθηγητών  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα: «Εφηβεία και Πρόληψη Εξάρτησης. Θεραπευτική  Πρόταση Κ Ε Θ Ε Α», συνολικής διάρκειας 14 ωρών.  Το εργαστήριο  υλοποιήθηκε  στις 29, 31 Μαρτίου 2011 και 5, 7, 12 Απριλίου 2011 από τον Συμβουλευτικό Σταθμό Ελευσίνας του Κέντρου Θεραπείας  Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Δυτικής Αττικής.
-Το σεμινάριο 80 ωρών με θέμα: «Εθισμοί και Ψυχική Λειτουργία: Θεωρία και Κλινική Πράξη». Το σεμινάριο αυτό υλοποιήθηκε από το Τμήμα Εκπαίδευσης της Μονάδας Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής και διήρκησε από τον Ιανουάριο του 2012 έως και τον Μάιο του ιδίου έτους.  -Εκπαιδεύτηκα και πιστοποιήθηκα  στη Θεραπεία Αποκατάστασης Τραύματος και στη Θεραπεία Διαχείρισης Πένθους,  μέσα από δύο εκπαιδευτικά προγράμματα   που διοργάνωσε η καναδέζικη εταιρεία «Taking Flight International Corporation» (Edmonton,  Alberta, Canada), κατά τα έτη 2011, 2012 και 2013:
-α) στο πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα 160 ωρών«Trauma Recovery Program of advanced education and skill attainment in Trauma Theory and Practice» που ολοκληρώθηκε στις 10  Ιουλίου 2012.
-β) στο πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα 40 ωρών:«Grief Support Program of advanced education and skill attainment in Grief Theory and Practice» που ολοκληρώθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2013.
-Το ετήσιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: «Συμβουλευτική παιδιών/εφήβων και οικογενειών στη σοβαρή αρρώστια και το πένθος», συνολικής διάρκειας 120 ωρών που διοργάνωσε η Εταιρία για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και το θάνατο «Μέριμνα».  Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα άρχισε  τον Νοέμβριο του 2015  και ολοκληρώθηκε στις 10  Ιουλίου 2016. 
-Σεμινάριο  που διοργανώθηκε στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη με θέμα:«Η επιλογή συντρόφου στο γάμο» με εισηγητή τον Ψυχίατρο – Ψυχαναλυτή Ματθαίο Γιωσαφάτ. Το Σεμινάριο αυτό πραγματοποιήθηκε σε κύκλο έξι διαλέξεων από τις 7 Οκτωβρίου 2016 έως και 18 Νοεμβρίου 2016 στην Αθήνα,  και ήταν συνολικής διάρκειας 12 ωρών.
-Σεμινάριο που διοργανώθηκε στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη με θέμα:«Η σεξουαλικότητα της γυναίκας» με εισηγητή τον Ψυχίατρο – Ψυχαναλυτή Ματθαίο Γιωσαφάτ.  Το Σεμινάριο αυτό πραγματοποιήθηκε σε κύκλο 4 διαλέξεων από τις 20 Ιανουαρίου 2017  έως και τις 10 Μαρτίου 2017 στην Αθήνα,  και ήταν συνολικής διάρκειας 8 ωρών.
-Τις εργασίες του 10ου Επιστημονικού Σεμιναρίου με τίτλο: «Ψυχοκοινωνική στήριξη του παιδιού με καρκίνο και  της οικογένειάς  του», το οποίο διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής  Αιματολογίας - Ογκολογίας και το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα  Κυριακού και πραγματοποιήθηκε στις 10&11 Νοεμβρίου 2017 στην Αθήνα. 
- Τον κύκλο 30 διαλέξεων του Στέλιου Ράμφου συνολικής διάρκειας 60 ωρών, με τίτλο: «Freud (Α΄& B΄ μέρος), για ένα έργο που ανέτρεψε τις ιδέες μας για τα βάθη της ψυχής του ανθρώπου και άλλαξε κατά πολύ τη ζωή μας. Ερμηνευτική ανάγνωση». Οι διαλέξεις άρχισαν στις 27 Σεπτεμβρίου 2017, ήταν εβδομαδιαίες και ολοκληρώθηκαν στις 16 Μαΐου  2018.  Πραγματοποιήθηκαν στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη στην Αθήνα.
-Το Επιστημονικό Συνέδριο το οποίο διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π), στις 27 & 28 Ιανουαρίου 2018 στο Webster Athens  Cultural Center, με θέμα: «Η ζωή ως τέχνη ή η τέχνη της ζωής;». Η Τέχνη στη Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας, την Εκπαίδευση και την Απασχόληση.
-Τον κύκλο 7 διαλέξεων  που διοργανώθηκε στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη με θέμα: «Ο γάμος και τα προβλήματά του (επιλογή, σεξουαλικότητα, παιδιά, απιστία, διαζύγιο)»,  με εισηγητή τον Ψυχίατρο – Ψυχαναλυτή Ματθαίο Γιωσαφάτ. Πραγματοποιήθηκε από τις 16 Μαρτίου 2018 έως και 11 Μαΐου 2018 στην Αθήνα,  και ήταν συνολικής διάρκειας 14 ωρών.
-Το «Διακλαδικό Σεμινάριο Συνεντευκτών Επιτροπών Υποψηφίων ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ 2019», διάρκειας  τριάντα (30) εκπαιδευτικών ωρών, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Διακλαδικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ενόπλων Δυνάμεων της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής  Άμυνας  από τις 03-06-2019 μέχρι 07-06-2019 στην Πεντέλη Αττικής.
-Το Σεμινάριο με θέμα: «ΠΑΙΔΙΚΟ ΙΧΝΟΓΡΑΦΗΜΑ»(σχέδιο ανθρώπινης φιγούρας, σχέδιο σπιτιού, σχέδιο δέντρου, σχέδιο ζώων, σχέδιο τοπίων), συνολικής διάρκειας 10 ωρών, που πραγματοποιήθηκε στις 9&10 Νοεμβρίου 2019  και διοργάνωσε η Διεπιστημονική και Ερευνητική Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη Παιδιών και Ενηλίκων (ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ).  
ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΆ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
-Συμμετείχα ως ομιλητής στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Διαχείριση Κρίσεων στον Τομέα της Υγείας|»  που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Ξενοδοχείο Divani Caravel από 8-10 Νοεμβρίου 2013. Διοργανώθηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας – Υπουργείο Υγείας. Θέμα της εισήγησής μου: «Η επίδραση του Μεταπτυχιακού «Διαχείριση Κρίσεων, Μαζικών Καταστροφών και Επειγουσών Καταστάσεων» στο χώρο της επαγγελματικής μου απασχόλησης στη Διεύθυνση Υγειονομικού της Ελληνικής Αστυνομίας».
-Συμμετείχα ως ομιλητής στο 2ο Συνέδριο της Ακαδημίας Δικανικής Ιατρικής & Συναφών Επιστημών με θέμα: «Τραύμα Σωματικό, Ψυχικό, Ιατρογενές. Αντιμετώπιση, Αιτιολογία, Πρόληψη και Συνέπειες». Το θέμα της εισήγησής μου ήταν: «Εκτίμηση ικανότητας οπλοφορίας». Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από 21-23 Νοεμβρίου του 2014.
ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ  - ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΕΠΟΠΤΕΙΑ
-Από το έτος 2001 έως και  το 2005, έκανα προσωπική Jungian ανάλυση και εποπτεία  με τον Νικόλαο Δορμπαράκη, Ψυχίατρο -  Ψυχοθεραπευτή. Επίσης έχω παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων του σχετικά με την ελληνική μυθολογία και τα λαϊκά παραμύθια, με σκοπό την ευαισθητοποίηση σε θέματα του ψυχικού κόσμου καθώς και την γεφύρωση με απλό και κατανοητό τρόπο του πλούσιου αυτού αρχετυπικού κόσμου με την καθημερινή ζωή του σύγχρονου ανθρώπου.
-Κατά τα έτη 2006 και 2007, έκανα προσωπική ανάλυση και εποπτεία με την Karen Schneider αμερικανίδα αναλύτρια – θεραπεύτρια, διπλωματούχο του Ινστιτούτου Carl Jung της Ζυρίχης. Επίσης αυτό το χρονικό διάστημα παρακολούθησα και αρκετά σεμινάριά της σχετικά με θέματα της αναλυτικής ψυχολογίας.
-Από το έτος 2007 κάνω προσωπική  ανάλυση και εποπτεία με την Eve Jackson αγγλίδα Jungian training analyst, μέλος των Independent Group of Analytical Psychologists (IGAP) και της International Association of Analytical Psychology (IAAP). Έχει διδάξει στα εκπαιδευτικά προγράμματα του IGAP κατά τα τελευταία είκοσι χρόνια, έχει δώσει διαλέξεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο (U.K),  όπως  και στο Ινστιτούτο C. G. Jung στη Ζυρίχη. Επίσης έχω παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων της σε θέματα αναλυτικής ψυχολογίας. μύθων και παραμυθιών, μερικά εκ των οποίων  είναι:
Σεμινάριο που αφορούσε στην ανάλυση κεφαλαίων του βιβλίου «ΑΙΩΝ» του Carl Jung, καθώς και σε θέματα Αναλυτικής Ψυχολογίας, από      8-12-2007 έως 11-12-2007,  διάρκειας 8 ωρών στην Αθήνα.
Σεμινάριο που αφορούσε στην ερμηνεία των ονείρων  καθώς και σε θέματα Αναλυτικής Ψυχολογίας, στις 16,18 και 20-3-2009, διάρκειας 8 ωρών στην Αθήνα.
-Σεμινάριο με θέμα, «Images  of  Animals in Dreams»  κατά την διάρκεια τριών απογευμάτων (4-6μ.μ) την Παρασκευή 2 και ακολούθως την Δευτέρα και Τρίτη 5 και 6 Οκτωβρίου 2009, στην Αθήνα.
-Σεμινάριο με θέμα, «Jungian Dream Analysis», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Μαρτίου, τη Δευτέρα 22 Μαρτίου και την Τρίτη 23 Μαρτίου 2010 μεταξύ 4μ.μ και 6μ.μ. στην Αθήνα.
-Σεμινάριο με θέμα, «Εισαγωγή στους Μύθους» που έγινε την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012 από τις 04.30μ.μ. έως  τις 07:30μ.μ. στην Αθήνα.
-Σεμινάριο με θέμα, «Η μάχη με το Δράκο, Ο Ήρωας και ο Θεός Απόλλωνας», που έγινε την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012 από τις 04:30μ.μ. έως τις 07:30μ.μ. στην Αθήνα.
-Σεμινάριο με θέμα, «Ψυχολογία, Αλχημεία και Ερμής», που έγινε την Τρίτη 16 Απριλίου 2013 από τις 04:30μ.μ. έως τις 07:30μ.μ. στην Αθήνα.
Σεμινάριο με θέμα, «Οι Ψυχολογικοί Τύποι του Carl Jung»,  που έγινε την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014, από τις 04:30μ.μ. έως τις
07:30μ.μ. στην Αθήνα.
-Σεμινάριο με θέμα, «Η Ωραία Κοιμωμένη, των αδελφών Γκριμμ», που έγινε την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014, από τις 04:30μ.μ. έως τις 07:30μ.μ. στην Αθήνα.
-Σεμινάριο με θέμα,  «Η  Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι, των αδερφών Γκριμ»,  που έγινε την Τρίτη 8 Απριλίου 2014, από τις 04:30μ.μ. έως τις 07:30μ.μ. στην Αθήνα.
-Σεμινάριο με θέμα, την «Οδύσσεια» του Ομήρου, διάρκειας 30 ωρών, που έγινε από το Σεπτέμβριο του 2014 έως και τον Απρίλιο του 2015 στην Αθήνα. Στο σεμινάριο αυτό έγινε ψυχολογική ανάλυση των δρώμενων  της Οδύσσειας. 
-Συμμετείχα στο Συνέδριο με τίτλο:         
«Ancient Greece, Modern Psyche».  Πραγματοποιήθηκε  στο Ίδρυμα «Πέτρος Μ. Νομικός»,  στη Σαντορίνη  από τις 31 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2017.  Σκοπός του ήταν να φωτίσει την επίδραση της αρχαίας ελληνικής  σκέψης --μυθολογία, φιλοσοφία, τέχνη, πολιτισμός--  στη σύγχρονη ψυχή. Σε αυτό συμμετείχαν Jungian αναλυτές, ακαδημαϊκοί, λόγιοι και  ερευνητές. 
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
- Παρακολούθησα τον Ε΄ Κύκλο Ομιλιών που διοργάνωσε  το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), κατά το διάστημα  από 05/04 έως 10/05/2011, με τον γενικό τίτλο «Αρχαία ανατολική Μεσόγειος: Σταυροδρόμι μύθου και λατρείας», με την επιστημονική επιμέλεια της Dr. Αφροδίτης  Αβαγιανού.
-Παρακολούθησα από 2 έως 4 Οκτωβρίου 2015, σεμινάριο με θέμα: «Mindfulness», συνολικής διάρκειας δεκαπέντε (15) ωρών. Σε αυτό δίδαξε η Angie Ball, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια της  Mindfulness Association U.K. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. 
-Παρακολούθησα την επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Ενδοοικογενειακή βία. Στα σταυροδρόμια της Ψυχανάλυσης και της Δικαιοσύνης»,  που έλαβε χώρα στις 23 Ιανουαρίου 2016 στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με πρωτοβουλία της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος και της Δανιέλλας Αγγελή (PhD Ψυχολογίας).
-Εκπαιδεύτηκα από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Συμβουλευτικών Ομάδων (European Network of Advisory Teams  ( EUNAT), σε θέματα χειρισμού απαγωγών «Counter kidnapping investigation course.» Η εκπαίδευση αυτή πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 1 έως 5 Φεβρουαρίου 2016, και διήρκησε 35 εκπαιδευτικές ώρες.
                                                                           
-Tην  εκπαιδευτική διημερίδα με τίτλο: «Μετανάστευση και Υγεία» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα  στις 12-13 Δεκεμβρίου  2016 που διοργανώθηκε από τη Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.
-Σεμινάριο  που διοργανώθηκε στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη με θέμα:                                                                                  «Σύμβολα και αρχέτυπες  εικόνες» με εισηγήτρια την Ντόρα Ηλιοπούλου Ρογκάν. Προσέγγιση μέσα από την ψυχολογία, τη θρησκεία, την τέχνη, τη φιλολογία, και τη συγκριτική μυθολογία.          Το Σεμινάριο αυτό πραγματοποιήθηκε σε κύκλο έξι διαλέξεων από τις  06 Μαρτίου 2017  έως και 10  Απριλίου 2017 στην Αθήνα,  και ήταν συνολικής διάρκειας 12 ωρών.
Παρακολούθησα  τις Ημερίδες του Κλάδου «Ψυχιατρική & Θρησκεία» της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, με τίτλο «Ψυχιατρική & Θρησκεία: Συγκλίσεις και Αποκλίσεις».Περιλαμβάνονταν δύο εκδηλώσεις με δυο στρογγυλά τραπέζι.Το πρώτο μέρος είχε θέμα:«Ψυχιατρική και Θρησκεία - Παρερμηνείες και Αλήθειες» και έγινε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018.Η δεύτερη εκδήλωση έγινε το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 με θέμα: «Αντιθέσεις και Συνθέσεις στην Πρακτική των ιερέων και ψυχιάτρων».Οι εκδηλώσεις ήταν υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. 
 
και έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.  Στόχος του Κλάδου «Ψυχιατρική και Θρησκεία» είναι μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις να συμβάλει στην καλύτερη ενημέρωση και δια του διαλόγου που θα αναπτυχθεί στην καλύτερη επίγνωση των κοινών θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι ψυχίατροι με τους ιερείς και πνευματικούς, να διερευνηθούν τα θέματα που βρίσκονται υπό αμφισβήτηση και οδηγούν σε παρερμηνείες εκατέρωθεν.
- Τον κύκλο 4 διαλέξεων του Χρήστου Γιανναρά συνολικής διάρκειας 8 ωρών, με τίτλο: «Η λογική του συντηρητισμού και η λογική της επανάστασης σήμερα». Οι διαλέξεις άρχισαν στις 6  Φεβρουαρίου 2018, ήταν εβδομαδιαίες και ολοκληρώθηκαν στις 27 Φεβρουαρίου 2018. Πραγματοποιήθηκαν στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη στην Αθήνα.
-Παρακολούθησα   την εκδήλωση με θέμα:«Η Εκκλησία αγκαλιάζει τον αυτισμό»,  που έγινε το Σάββατο 5 Μαΐου 2018.  Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. 
                                              
-Τον κύκλο τριάντα (30) διαλέξεων του Στέλιου Ράμφου συνολικής διάρκειας 60 ωρών, με τίτλο: «Φιλοσοφία της Ιστορίας (Κύκλος Α’&Β΄) για το νόημα της ιστορίας όπως αυτή γεννιέται με  τον Χριστιανισμό και εξελίσσεται με τα Μεσσιανικά κινήματα και διαμορφώνεται με την νεότερη ευρωπαϊκή σκέψη. Οι διαλέξεις άρχισαν στις 3 Οκτωβρίου 2018, ήταν εβδομαδιαίες και ολοκληρώθηκαν στις 16 Μαΐου 2019.  Πραγματοποιήθηκαν στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη στην Αθήνα.  
-Τον   Εισαγωγικό  Κύκλο  Θεωρητικής Εκπαίδευσης στο Πεδίο των Εξαρτήσεων που διοργάνωσε το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Τμήματος Ψυχολογίας  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.. Ο συγκεκριμένος κύκλος  είχε συνολική διάρκεια  τριάντα (30) διδακτικών ωρών, και  κάλυψε τις βασικές  θεματικές ενότητες του πεδίου των εξαρτήσεων. Ο κύκλος εκπαίδευσης  πραγματοποιήθηκε σε δύο διήμερα  (28-29/09/2019 & 19-20/10/2019 στο Πρόγραμμα Ενταξιακών, Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας στη Ραψάνη Λάρισας.
–Το Διεθνές Συνέδριο Θρησκευτικής Διπλωματίας 2019 που διοργάνωσε το περιοδικό «Foreign Affairs The Hellenic Edition», με θέμα: «Η Θρησκεία στον Σύγχρονο Κόσμο: Προκλήσεις και Προοπτικές για τον Διάλογο και την Ειρήνη» στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).                                                       Οι εργασίες ξεκίνησαν τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019. Το συνέδριο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών καθώς και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος.
ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
-Από το Σεπτέμβριο 2006 έως τον Ιούνιο 2007 συμμετείχα στο «Πρόγραμμα Εθελοντών» του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου (ΕΠΜ), το οποίο  προτείνει ένα σύγχρονο μοντέλο για τον εθελοντισμό κατά το οποίο ο εθελοντισμός είναι ενεργός συμμετοχή και αλληλεπίδραση με στόχο το αμοιβαίο όφελος. Οι εθελοντές υποστηρίζονται ώστε να χρησιμοποιούν και να αναπτύσσουν όλο τους το δυναμικό μέσα από τη συνεχή εκπαίδευση και αξιολόγησή τους και τη συμμετοχή τους σε συναντήσεις και ομάδες εργασίας.
-Παρακολούθησα τα ακόλουθα Βιωματικά Σεμινάρια – Εργαστήρια που οργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτικού Δράματος:
α) 20-1-2007:«Σχολική Βία : Μία πρόταση εκπαιδευτικού δράματος».
β) 24-2-2007: «Ενδοοικογενειακές σχέσεις και δράμα: η περίπτωση Σταχτοπούτα».
γ) 28-4-2007: «Το εκπαιδευτικό δράμα ως καινοτόμος μέθοδος βιωματικής μάθησης και η συμβολή του στη διερεύνηση της έννοιας του πολέμου» με εμψυχωτή τον Brian Wooland, εκπαιδευτικό δράματος, συγγραφέα.
-Παρακολούθησα το Σεμινάριο του σκηνοθέτη  Σωτήρη Χατζάκη που έγινε στην Αθήνα, με θέμα: «Η κραυγή των αμνών. Θραύσματα του τραγικού στη νεώτερη ελληνική εμπειρία. Μια οδοιπορία στις Παραλογές, στα Λαϊκά Παραμύθια, στα Ρεμπέτικα Τραγούδια.»
1η ενότητα 11-3-2007: «Εισαγωγή – Το τραγικό στοιχείο στις Παραλογές».
2η ενότητα 18-3-2007: «Το τραγικό στοιχείο στα Ελληνικά Παραμύθια».
3η ενότητα 25-3-2007: «Τραγωδία και Ρεμπέτικο Τραγούδι».
-Παρακολούθησα το πρόγραμμα επιμόρφωσης διάρκειας 21 ωρών (από 18-06-2007 έως 21-06-2007) με θέμα «Βελτίωση κοινωνικών ικανοτήτων: Σύγχρονο περιβάλλον εργασίας και αντιμετώπιση εργασιακού στρες», για στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης. Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (Τομέας Δημόσιου Μάνατζμεντ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.
Παρακολούθησα το Βιωματικό Σεμινάριο: «Δραματική Τέχνη και Λόγος στην Μάθηση, το Διάλογο και την Ανάπτυξη», διάρκειας 50 ωρών, στο οποίο δίδαξε η Ευαγγελία Κωνστανταράκη (Θεατροπαιδαγωγός  M.A. Theatre for Development).  Τα σεμινάριο έγινε από 8-10-2007 έως 4-2-2008, στον Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο Θεατρολόγων, (Π.Ε.ΣΥ.Θ), στην Αθήνα.
-Παρακολούθησα σεμινάριο με τίτλο «ΜΙΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ Το σταθερό σημείο στην μιμική τέχνη», με εισηγητή τον Dimitri RECATCHEVSKI συνολικής διάρκειας 3 ωρών. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 20 Απριλίου 2013  από τον Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο Θεατρολόγων στην Αθήνα.
-Παρακολούθησα Βιωματικό σεμινάριο και πρόταση αναπαράστασης συνολικής διάρκειας 3 ωρών βασισμένη στο παραμύθι: «Η Βασίλισσα του Χιονιού». Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 2018  από τον Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο Θεατρολόγων στην Αθήνα.
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ 
-Είμαι κάτοχος διπλώματος (advanced diploma D.Hom (UK)  στη θεραπευτική μέθοδο της Κλασσικής Ομοιοπαθητικής. Από το έτος 1995 έως το 1999, φοίτησα στο «School of Homoeopathy» του Ηνωμένου Βασιλείου  (U.K), στη θεραπευτική μέθοδο της Κλασσικής Ομοιοπαθητικής, σύμφωνα με τα πανευρωπαϊκά εκπαιδευτικά πρότυπα του «Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κλασσικής Ομοιοπαθητικής», (ECCH). Στις 30 Νοεμβρίου 1999, αποφοίτησα και απέκτησα τo σχετικό δίπλωμα.
-Είμαι κάτοχος Βεβαίωσης  Σπουδών στη θεραπευτική τέχνη  της Κλασσικής Ομοιοπαθητικής.  Από το έτος 1995 έως  το 1999,φοίτησα στο «Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής», (Ι.Κ.Κ.Ο), στη θεραπευτική τέχνη  της Κλασσικής Ομοιοπαθητικής σύμφωνα με τα πανευρωπαϊκά εκπαιδευτικά πρότυπα του «Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κλασσικής Ομοιοπαθητικής», (ECCH). Στις 30 Νοεμβρίου 1999, ολοκλήρωσα επιτυχώς τις απαιτούμενες σπουδές και απέκτησα τη σχετική Βεβαίωση Σπουδών.
-Είμαι μέλος του Συλλόγου Ομοιοπαθητικών Ελλάδος (Σ.Ο.Ε). 
Ο Σύλλογος είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κεντρικού Συμβουλίου Ομοιοπαθητικών (ECCH),  και του Διεθνούς Συμβουλίου Ομοιοπαθητικής (ICH). 
-Έχω παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων και συνεδρίων, εκ των οποίων μερικά από αυτά είναι:
-Διήμερο σεμινάριο του παγκοσμίου φήμης δάσκαλου ομοιοπαθητικής Misha Norland με τίτλο: «Η τεχνική Λήψεως του Ομοιοπαθητικού Ιστορικού». Το σεμινάριο έγινε στην Αθήνα στις 4&5 Απριλίου 1998 και διοργανώθηκε από το Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής (Ι.Κ.Κ.Ο).
-Από το έτος 1998 έως το έτος 2000, παρακολούθησα το Πρόγραμμα συστηματικής  και διαρκούς Ομοιοπαθητικής  Ιατρικής Μετεκπαίδευσης για Ομοιοπαθητικούς Ιατρούς, «Ομοιοπαθητικοί Διάλογοι». Δημιουργός και υπεύθυνος του Προγράμματος, ήταν ο Ψυχίατρος –Ομοιοπαθητικός Βαγγέλης ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ.
-Από το έτος 1999 έως το 2003 παρακολούθησα το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ομοιοπαθητικής Ιατρικής  με θέμα «Κλασσική και Γνωστική Ομοιοπαθητική.» Δημιουργός και υπεύθυνος του Προγράμματος ήταν ο Ψυχίατρος – Ομοιοπαθητικός  Γεώργιος ΛΟΥΚΑΣ. 
-Συμμετείχα στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής που έγινε στις 25&26 Νοεμβρίου 2000  στην Αθήνα και διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής.
-Συμμετείχα στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής που έγινε από τις 18 έως και 20 Νοεμβρίου 2005  στην Αθήνα στο Πολεμικό Μουσείο και διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής.
-Συμμετείχα στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής που έγινε στις 30 Νοεμβρίου και 1&2 Δεκεμβρίου  2007,  στο Ίδρυμα ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ «Planitarium» από την Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
-Συμμετείχα στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής που έγινε από τις 4 έως τις 6 Ιουνίου 2009, στο Ίδρυμα ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ «Planitarium» στην Αθήνα και διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
-Παρακολούθησα σεμινάριο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής από τον παγκοσμίου φήμης δάσκαλο Ομοιοπαθητικής,  Rajan Samkaran στις 23-24 Ιουνίου 2012. Το Σεμινάριο, συνολικής διάρκειας 15 ωρών, πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Παστέρ στην Αθήνα. Διοργανώθηκε από τους σπουδαστές της Εθνικής Εταιρίας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Συνεργασίας (Ε.ΕΟ.Ι.Σ). 
-Από το έτος 2012 συμμετέχω στις μηνιαίες Μετεκπαιδευτικές Συναντήσεις για την Ομοιοπαθητική Ιατρική που διοργανώνει ο Ιατρός Καρδιολόγος - Ομοιοπαθητικός Δημήτρης Σούλης Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στην Αθήνα.
-Συμμετείχα στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής που έγινε από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου 2016, στο Ίδρυμα ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ στην Αθήνα και διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
-Παρακολούθησα το 3rd European Homeopathy Conference με θέμα:          «The success and safety of Homeopath», που διοργανώθηκε στην Αθήνα στις 31 Μαΐου 2017 από τον Σύλλογο Ομοιοπαθητικών Ελλάδος  (ΣΟΕ) και το European Central Council of Homeopathy (ECCH),  
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
-Αγγλικά 
-α)  Απόφοιτος   της   Β! Βαθμίδας των Αγγλικών της   Σχολής 
Επιμόρφωσης & Μετεκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας (1999-2000).
-β)  Απόφοιτος της Γ! Βαθμίδας  των Αγγλικών του Τμήματος Ξένων 
Γλωσσών της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.
ΓΝΩΣΕΙΣ   ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ
- Γνώση των πακέτων της Microsoft 
-Χρήση Internet
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
-Υποτιτλισμός κινηματογραφικών παραγωγών (ταινιών και ντοκιμαντέρ.                                                                                                                                                         
-Κινηματογράφος. Διοργάνωση κινηματογραφικών προβολών. 
-Παρακολούθησα την ημερίδα με θέμα: «Παιδική και Νεανική Εγκληματικότητα» που πραγματοποιήθηκε στις 9-10-2005 στο CINE ΦΙΛΙΠ με συνδιοργανωτές τους:  
-α) Τμήμα ΜΜΕ & Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και β) Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, Νεανικό Πλάνο.  
                                                                                                                                                                                                          
-Παρακολούθησα το αφιέρωμα με τίτλο «Φόβος και ρατσισμός», στο πλαίσιο του  κύκλου προβολών με θέμα: «Κινηματογράφος και Ψυχιατρική» του Κλάδου Τέχνης της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας σε συνεργασία της με το περιοδικό «Σινεμά» και την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, όπου  και  προβλήθηκαν ταινίες, από το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 και κάθε δεύτερο Σάββατο, έως 25 Μαΐου 2013. Αμέσως μετά από κάθε προβολή, ακολουθούσε συζήτηση με την συμβολή καλλιτεχνών και ψυχιάτρων, οι οποίες  επέτρεψαν  στο κοινό να εκφράσει τις απόψεις του και να αναπτυχθεί ουσιαστικός διάλογος για ένα τόσο επίκαιρο και ουσιαστικό ζήτημα με πολλαπλές παραμέτρους, με κοινωνικές και ψυχολογικές αιτιάσεις, προεκτάσεις και επιδράσεις.
-Παρακολούθησα την διημερίδα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας  με θέμα: «Ρατσισμός και φόβος» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 και Σάββατο 28-9-2013 στο Ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα.
-Παρακολούθησα τη Διημερίδα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας  σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα με θέμα: «Το έγκλημα». Στη διημερίδα αυτή  εξετάστηκε  το έγκλημα από κοινωνική, ψυχιατρική και ψυχιατροδικαστική σκοπιά. Έγινε προβολή ταινίας, εισηγήσεις, συζητήσεις, ομάδες εργασίας. Πραγματοποιήθηκε στις 10-11 Οκτωβρίου 2014 στο| Ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα.
-Παρακολούθησα το αφιέρωμα με τίτλο: «Η πρόκληση του Γήρατος» στο πλαίσιο του  κύκλου προβολών με θέμα: «Κινηματογράφος και Ψυχιατρική» του Κλάδου Τέχνης της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας. Πραγματοποιήθηκε στον  κινηματογράφο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος τις Κυριακές στις  12:00 το μεσημέρι ανά δεκαπενθήμερο από 18 Ιανουαρίου έως  29 Μαρτίου 2015, 
-Παρακολούθησα τη Διημερίδα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας  σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα με θέμα:                  «Η Πρόκληση του Γήρατος» που περιελάμβανε Προβολές κινηματογραφικών ταινιών, Ομιλίες , Συζητήσεις, Workshop. Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 και Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015.
  -Παρακολούθησα δύο  Διημερίδες της  Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα. και την υποστήριξη της Ελληνικής Ψυχιατρικής  Εταιρείας με θέμα: «Claude Lanzmann X 2»,  με  προβολές ταινιών και συζητήσεις:α) «Shoah» (1985) με παρούσα στην κεντρική ομιλία την  Corinna Coulmas που ήταν η βασική συνεργάτιδα του Claude Lanzmann επί μία δεκαετία στην ταινία  «Shoah»,  στις 2-3/12/2016,                                        
και β) «Ο Τελευταίος των αδίκων» (2013), σε πρώτη δημόσια προβολή στην Αθήνα στις 9-10/12/2016.
-Παρακολούθησα το ταχύρυθμο σεμινάριο με θέμα:  
 «Μύηση στην τέχνη του σεναρίου». Το σεμινάριο συνδιοργανώθηκε από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος με την αρωγή της Περιφέρειας Αττικής, και διεξήχθη στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαΐου 2018, από τις 10.30 έως 17.00.
-Ιστορία: Έχω παρακολουθήσει  σχετικά σεμινάρια, ημερίδες και εκδηλώσεις,  εκ των οποίων μερικά από τα πιο πρόσφατα,  είναι τα ακόλουθα:  
«Ιστορίες του 20ου αιώνα στο Ιστορικό»  στον Κύκλο Ανοικτών Μαθημάτων Ιστορίας του 20ου αιώνα  που διοργάνωσε το Ιστορικό Αρχείο του Πολιτιστικού  Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς  (ΠΙΟΠ). Τα μαθήματα  άρχισαν στις 29 Ιανουαρίου 2016  και ολοκληρώθηκαν στις 24 Οκτωβρίου  2016 στην Αθήνα στον χώρο του ΠΙΟΠ. Πραγματοποιούνταν μία φορά το μήνα σε τρίωρες συναντήσεις και εισηγητές αυτών, ήταν ιστορικοί της ακαδημαϊκής και της ερευνητικής κοινότητας.  Στις συναντήσεις αυτές  εξετάστηκαν η διεθνής θέση  της Ελλάδας, διαχρονικά φαινόμενα  και τομές στους θεσμούς  και την κοινωνία της χώρας, η πολιτική ζωή της και η βιομηχανική ανάπτυξη που επιδιώχθηκε στην Ελλάδα στη διαδρομή του 20ου αιώνα αλλά και η ελληνική ιστοριογραφία για την περίοδο αυτή καθώς επίσης η αγροτική οικονομία και η τουριστική ανάπτυξη.
- Παρακολούθησα την Επιστημονική εκδήλωση που έγινε στο Ινστιτούτο  Goethe στην Αθήνα στις 29 Σεπτεμβρίου 2017, με θέμα:                                                   «Religious Radicalism: A Challenge for Europe» που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας  Κωνσταντίνος Καραμανλής  σε συνεργασία με το Ίδρυμα Konrad – Adenauer και το  Ινστιτούτο  Goethe με κεντρικό ομιλητή τον Gilles Kepel  Καθηγητή στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών των Παρισίων (Sciences Po Paris), και ειδικό σε ζητήματα που αφορούν τον σύγχρονο ισλαμικό και αραβικό κόσμο. 
- Παρακολούθησα την Επιστημονική συνάντηση με θέμα: «Κυπριακό  – Λύση τώρα ή αργότερα;», που συνδιοργάνωσαν το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ) του Παντείου Πανεπιστημίου και το Κέντρο  Διεθνούς & Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας  & Διακυβέρνησης (ΚΕ.Δ.Ε.Π.Ο.Δ.) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ι.ΔΙ.Σ. στην Αθήνα  στις 7 Φεβρουαρίου 2017.
-Παρακολούθησα την ομιλία του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Τορόντο Mr. Ronald W. Pruessen με θέμα:«The US Election: What Happened? What comes Next? »,                που συνδιοργάνωσαν το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ.) του Παντείου Πανεπιστημίου και το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α), Κέντρο  Διεθνούς & Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας  & Διακυβέρνησης (ΚΕ.Δ.Ε.Π.Ο.Δ.) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στις 23 Φεβρουαρίου 2017, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ι.ΔΙ.Σ. στην Αθήνα.
-Παρακολούθησα το Διεθνές Επιστημονικό  Συνέδριο με θέμα:«Η Δικτατορία των Συνταγματαρχών 1967-1974: Εσωτερικές και Διεθνείς Διαστάσεις»,  που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ.) του Παντείου Πανεπιστημίου από 16 ‘έως 18 Ιουνίου 2017  στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ι.ΔΙ.Σ. στην Αθήνα.
-Παρακολούθησα το πρόγραμμα «Δια Βίου Μάθησης»: «Η συγκριτική μελέτη των εμφυλίων πολέμων και της πολιτικής βίας» του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ), του Παντείου Πανεπιστημίου, διάρκειας 8 ωρών διδασκαλίας. Στο σεμινάριο δίδαξε ο Στάθης Καλύβας, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Arnold Wolfers και Διευθυντής του Προγράμματος Order, Conflict and Violence του Πανεπιστημίου του Yale. Πραγματοποιήθηκε στις 27&28 Ιουνίου 2017 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ι.ΔΙ.Σ. στην Αθήνα.
-Παρακολούθησα την εκδήλωση με θέμα:«Η Αμερικανική Πολιτική στην Εποχή Τραμπ: Το νέο Paradigm πολιτικής και οι Ελληνοαμερικανικές Σχέσεις», που διοργάνωσε η Ομάδα Αμερικανικής Πολιτικής του Τομέα Ευρωατλαντικών  Μελετών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ.) του Παντείου Πανεπιστημίου, την Τρίτη 21 Νοεμβρίου2017  στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ι.ΔΙ.Σ. στην Αθήνα.
-Παρακολούθησα την ημερίδα με θέμα: «100 χρόνια από την Είσοδο της Ελλάδας στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», που διοργάνωσε η Ομάδα  Στρατιωτικής Ιστορίας του Τομέα Αμυντικών Θεμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ.) του Παντείου Πανεπιστημίου το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017  στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ι.ΔΙ.Σ. στην Αθήνα.
-Παρακολούθησα την επιστημονική συζήτηση με θέμα:«Τεχνητή νοημοσύνη & απασχόληση, η επανάσταση άρχισε».  Η συζήτηση έλαβε χώρα την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 στο auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών.
-Παρακολούθησα την επιστημονική συνάντηση με θέμα:             «Γεωπολιτική Οικονομία και Ενέργεια στην Περιοχή», που συνδιοργάνωσαν   το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ.) του Παντείου Πανεπιστημίου  και η Εταιρεία Συμεών Τσομώκος  Α.Ε,  την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017  στο ξενοδοχείο King George στο Σύνταγμα.
-Παρακολούθησα το εργαστήριο δημιουργικής γραφής που σχεδίασε και υλοποίησε  ο συγγραφέας Βαγγέλης  Ραπτόπουλος. Το σεμινάριο ήταν κατανεμημένο σε δέκα μαθήματα συνολικής διάρκειας 20 ωρών, πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό κτήριο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς ( ΠΙΟΠ) στην Αθήνα, από τον Σεπτέμβριο 2017 έως τον Ιούνιο του 2018.
-Παρακολούθησα την ημερίδα με θέμα: «Οι σχέσεις  Ελλάδας – Η.Π.Α.: Μία στρατηγική συνεργασία για τον 21ο αιώνα», που διοργάνωσε το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ.) του Παντείου Πανεπιστημίου την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ι.ΔΙ.Σ. στην Αθήνα.
-Παρακολούθησα την ημερίδα με θέμα:«H Ελλάδα στα Βαλκάνια»  που έλαβε χώρα την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019  στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα. Διοργανώθηκε από το Κέντρο Γεωπολιτικών Αναλύσεων του New York College σε συνεργασία με τους ΑΧΕΠΑChapter Icarus και την επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Διπλωματίας και Πολιτικών Τεχνολογιών του New York College.
-Παρακολούθησα την ημερίδα με θέμα: «Πολύτροπος Ηγέτης: Τα Μυστικά της Επιτυχίας των Στελεχών σε Ταραγμένους Καιρούς» που διοργανώθηκε από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο  New York College  με την υποστήριξη του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece με κεντρικό ομιλητή τον Καθηγητή και Πρύτανη του New York College, Δημήτρη Μπουραντά την Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019  στην Αίθουσα του «Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» .
-Παρακολούθησα την ανοιχτή συζήτηση με θέμα:«Από το Νεοελληνικό διαφωτισμό στα Συντάγματα της Επανάστασης του 1821: Ο Πρώιμος Ελληνικός Φιλελευθερισμός», που έλαβε χώρα την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019  στην αίθουσα Α1 του New York College με κεντρικό Ομιλητή τον Αριστείδη Ν. Χατζή, Καθηγητή Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.  Διοργανώθηκε από το Κέντρο Διπλωματίας και Πολιτικών Τεχνολογιών του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College.  Τη συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος του Κέντρου Διπλωματίας και Πολιτικών Τεχνολογιών, Ανδρέας Ανδριανόπουλος
-Παρακολούθησα την ανοιχτή συζήτηση με θέμα:«Ο Δημοσιογράφος σε ένα Πολιτικό Σύστημα  σε Κρίση», που έλαβε χώρα την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019  στην αίθουσα Α1 του New York College με κεντρικούς Ομιλητές την Μαριάννα Πυργιώτη Πολιτική Αναλύτρια,  και το Δημοσιογράφο Χρήστο Κώνστα.  Διοργανώθηκε από το Κέντρο Διπλωματίας και Πολιτικών Τεχνολογιών του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College.  Τη συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος του Κέντρου Διπλωματίας και Πολιτικών Τεχνολογιών, Ανδρέας Ανδριανόπουλος.
-Παρακολούθησα το Διεπιστημονικό Συνέδριο με θέμα:                 «Τεχνολογικές Εξελίξεις και Δικαιοσύνη»,  που διοργάνωσε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής του Εθισμού στο Διαδίκτυο και την υποστήριξη του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος . Το Συνέδριο έλαβε χώρα στις 5 & 6 Απριλίου 2019 στην Αίθουσα Τελετών Εφετείου Αθηνών.  
-Παρακολούθησα την ανοιχτή συζήτηση με θέμα:«Ο Παραγωγικός Μετασχηματισμός της Ελληνικής Οικονομίας: Προκλήσεις και Ευκαιρίες για την Επόμενη Μέρα» που έλαβε χώρα την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019  στην αίθουσα Α1 του New York College με κεντρικό  Ομιλητή τον Δημήτρη Βεργάδο, Χημ. Μηχ. ΕΜΠ, Διευθυντή Τομέα ΜΜΕ, Θέσεων και Ενημέρωσης του ΣΕΒ. Διοργανώθηκε από το Κέντρο Διπλωματίας και Πολιτικών Τεχνολογιών του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College. Τη συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος του Κέντρου Διπλωματίας και Πολιτικών Τεχνολογιών, Ανδρέας Ανδριανόπουλος.
-Παρακολούθησα το Σεμινάριο:«Ψυχολογικός Πόλεμος - Μέσα Ενημέρωσης και Προπαγάνδα ως μέσα Υβριδικού Πολέμου σε Μέση Ανατολή, Βαλκάνια και ΝΑ Μεσόγειο» διάρκειας δεκαπέντε (15) εκπαιδευτικών ωρών που διοργανώθηκε από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 (ΚΔΒΜ2) του Εκπαιδευτικού Ομίλου  New York  College,  σε συνεργασία με το Κέντρο Γεωπολιτικών Αναλύσεων του New York College με την επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Μελέτης Μεσογειακής – Μεσανατολικής Πολιτικής και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, του Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης και την επίσημη υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας. Το Σεμινάριο άρχισε στις 13 Μαΐου 2019.
-Παρακολούθησα την  Ανοιχτή Συζήτηση με Θέμα: «Η Ληστεία στην Ελλάδα του 19ου Αιώνα» που έλαβε χώρα την Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019,  στις Κεντρικές Εγκαταστάσεις του New York College (Αμαλίας 38, Σύνταγμα), Διοργανώθηκε από το Κέντρο Διπλωματίας και Πολιτικών Τεχνολογιών του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College  με Κεντρικούς Ομιλητές τον Θάνο Βερέμη (Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών) και τον Τάκη Θεοδωρόπουλο (Συγγραφέα). Τη συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος του Κέντρου Διπλωματίας και Πολιτικών Τεχνολογιών, του New York College Ανδρέας Ανδριανόπουλος.   
-Παρακολούθησα την  Ανοιχτή Συζήτηση με Θέμα «What’s in an image? Η εικόνα της Κίνας στην Ελλάδα» που διοργανώθηκε από το Κέντρο Διπλωματίας και Πολιτικών Τεχνολογιών του New York College την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 στις Κεντρικές Εγκαταστάσεις του New York College και Κεντρικό Ομιλητή τον Plamen Tonchew, Head of Asia Unit, Institute of  Internasional Economic Relations (IER).       
-Παρακολούθησα την Ημερίδα με θέμα: «Αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση: Ο Κρίσιμος Ρόλος της Ηγεσίας» ,  που  διοργανώθηκε από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο  New York College και το Athens Leadership Lab, με την Επίσημη Υποστήριξη της Ένωσης Αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης  την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019  στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ».  Κεντρικός Ομιλητής: Καθηγητής και Πρύτανης του New York College, Δημήτρης Μπουραντάς.
-Ορθομοριακή Ιατρική Διατροφή. 
-Λαογραφία, Λαϊκός Πολιτισμός.                                                                           
-Ταξίδια, πεζοπορία, ορειβασία.                                                                               
-Σκάκι.