Πληροφορίες: 2103482333, Ιατρείο Επιφ/κής: 2103482420, Γραφείο Διαχείρισης Ασθενών: 2103482477.

Main menu

 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 

ΒΛΑΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΡΛ


Γεννήθηκα στο Hράκλειο Κρήτης όπου τελείωσα το Λύκειο και εισήχθηκα στην Iατρική Κρήτης με υποτροφία λόγω ιδιαίτερα υψηλής βαθμολογίας. Αποφοίτησα από την ιατρική το 2002. Πραγματοποίησα την ειδικότητα της ωτορινολαρυγγολογίας εκπαιδευόμενος κυρίως στα νοσοκομεία παίδων “Η Αγία Σοφία”, όπου εργάστηκα δύο χρόνια και είχα την ευκαιρία να αντιμετωπίσω πολύ μεγάλο αριθμό παιδοωρλ περιστατικών, και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου ήρθα σε επαφή με το σύνολο σχεδόν των ωρλ περιστατικών. Ξεχωρίζω τα συγκεκριμένα νοσοκομεία όχι μόνο για την πληθώρα των περιστατικών αλλά και επειδή οι διευθυντές μου σε αυτά ήταν ιδιαίτερα έμπειροι και ταλαντούχοι χειρουργοί.

Ταυτόχρονα ολοκλήρωσα τη διδακτορική μου διατριβή και αναγορεύτηκα διδάκτορας πανεπιστημίου Αθηνών με άριστα το 2011. Μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητας συνέχισα να εργάζομαι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ως έμμισθος επιστημονικός συνεργάτης όπου ασχολήθηκα κυρίως με ρινολογικά (διαφράγματα, πολύποδες ρινός, αισθητικές επεμβάσεις προσώπου) και ογκολογικά περιστατικά λαμβάνοντας ευρωπαϊκή υποτροφία για τη μελέτη του καρκίνου της κεφαλής και του τραχήλου.
Έχοντας την επιθυμία να συνεχίσω να ζω και να εργάζομαι στην Ελλάδα, διορίσθηκα στην ελληνική αστυνομία ως ΩΡΛ αρνούμενος έμμισθη θέση εξειδίκευσης στο πανεπιστημιακό νοσοκομείου του Edmonton (ένα από τα 4 μόλις νοσοκομεία του Καναδά που προσφέρουν παιδο-ωρλ υποειδικότητα).
Παράλληλα με την εργασία μου ως ΩΡΛ στα Κεντρικά Ιατρεία Αθήνας είμαι έμμισθος συνεργάτης ιδιωτικών κλινικών της Αθήνας. Περισσότερο απ' όλα όμως απολαμβάνω το απογευματινό παιδο-ωρλ ιατρείο σε συνεργασία με τον πρωην διευθυντή του νοσ. παίδων "Η Αγία Σοφία"  κο Μιχάλη Χουλάκη. Περισσότερα στοιχεία σχετικά με την επιστημονική μου συμβολή σε θέματα παιδο-ωρλ, ρινολογίας και ωτολογίας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μου www.vlastosorl.gr
Είμαι παντρεμένος με τη μοριακή βιολόγο Καλλιόπη Γκούσκου και έχουμε ένα παιδί.