Πληροφορίες: 2103482333, Ιατρείο Επιφ/κής: 2103482420, Γραφείο Διαχείρισης Ασθενών: 2103482477.

Main menu

Ρινοπλαστική

ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
 
 
 
Η μύτη αποτελεί αναμφισβήτητα το πιο καθοριστικό αισθητικό στοιχείο του προσώπου μας. Βρίσκεται στο κέντρο του με αποτέλεσμα ακόμη και μικρές μεταβολές στο σχήμα, το μέγεθος ή τον προσανατολισμό της να επηρεάζουν σημαντικά την εμφάνισή μας. Αυτός είναι ο λόγος που κάθε χρόνο περίπου 500.000 άνθρωποι υποβάλλονται σε Ρινοπλαστική.
Η Ρινοπλαστική είναι η χειρουργική επέμβαση με την οποία καταφέρνουμε να τροποποιήσουμε και να βελτιώσουμε το σχήμα, τις διαστάσεις και γενικά την εξωτερική μορφή της μύτης, καθιστώντας την αρμονική με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μία μεγάλη καμπούρα, μία χοντρή ή ‘πεσμένη’ κορυφή, μία φαρδιά ή στραβή μύτη μπορούν όλα να διορθωθούν στα χέρια ενός έμπειρου και κατάλληλα εκπαιδευμένου Ρινοχειρουργού. Δύο είναι οι βασικοί τύποι της σύγχρονης Ρινοπλαστικής, η κλειστή και η ανοιχτή. Στην κλειστή μέθοδο οι όποιες τομές που μας επιτρέπουν να φτάσουμε στις δομές που πρέπει να διορθωθούν, γίνονται στο εσωτερικό της μύτης. Από την άλλη, στην ανοιχτή Ρινοπλαστική, μία μικρή, αθέατη τομή στη στυλίδα της μύτης μας δίνει την απαιτούμενη πρόσβαση. Είναι κριτικής σημασίας ο χειρουργός να έχει άνεση και στις δύο προσπελάσεις ώστε να μπορεί να είναι ευέλικτος και να πετυχαίνει κάθε φορά το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μία επιτυχημένη Ρινοπλαστική, όχι μόνο βελτιώνει σημαντικά την εμφάνισή μας αλλά συγχρόνως τονώνει την αυτοπεποίθησή μας και βελτιώνει την ψυχική μας υγεία. Αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό από τις ς φωτογραφίες ρινοπλαστικής πριν και μετά το χειρουργείο.
ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ          
 Πέρα όμως από την αισθητική αποκατάσταση της μύτης, πολλές φορές είναι απαραίτητη και η διόρθωση της λειτουργίας της. Σε αυτές τις περιπτώσεις, στην ίδια επέμβαση προβαίνουμε σε ταυτόχρονη χειρουργική διόρθωση ενός στραβού ρινικού διαφράγματος,με πλαστική ρινικού διαφράγματος, σε συρρίκνωση των υπερτροφικών ρινικών κογχών ακόμη και σε αφαίρεση ρινικών πολυπόδων με τη χρήση ενδοσκοπίων.Με αυτόν τον τρόπο η αναπνοή δια μέσω της μύτης γίνεται φυσιολογική, οι αποδόσεις στις διάφορες δραστηριότητες ανεβαίνουν, το ενοχλητικό ροχαλητό και οι κρίσεις υπνικής άπνοιας μειώνονται ή εξαφανίζονται ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις συχνές κρίσεις ιγμορίτιδας.
       Ν1Ν2
 
Σημεία κλειδιά για μια επιτυχημένη Ρινοπλαστική είναι:
  • Η επιλογή πολύ καλά εκπαιδευμένου Ρινοχειρουργού ο οποίος θα έχει άριστη γνώση της ανατομίας και της φυσιολογίας της μύτης
  • Η οικοδόμηση μιας ειλικρινούς σχέσης μεταξύ γιατρού και ασθενούς. Ο γιατρός οφείλει, αφού εξετάσει διεξοδικά τον ασθενή, να του παραθέσει τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος και να του εξηγήσει με λεπτομέρεια τις δυνατότητες και τους ενδεχόμενους περιορισμούς που έχει η επέμβαση στην περίπτωσή του.
  • Οι ρεαλιστικές προσδοκίες, η κατανόηση δηλαδή από την πλευρά του ασθενή ότι η Ρινοπλαστική μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη δική του μύτη αλλά δεν μπορεί να του προσφέρει μία μύτη που έχει δει στην τηλεόραση ή σε ένα περιοδικό.
         Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, είναι βέβαιο ότι η Ρινοπλαστκή θα μας προσφέρει μία όμορφη, φυσική μύτη, αρμονική με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου μας, η οποία συγχρόνως θα αναπνέει σωστά χαρίζοντάς μας ευεξία.
 
  Ν3Ν4
 
 
 
  
 
 
Οι φωτογραφίες είναι από περιστατικά του κου Τσούνη και δημοσιεύονται με την ευγενική συγκατάθεση των ασθενών. 
επιστροφή στην κορυφή